18 mei 2024
Thumbnail voor Marokko laat geen inkomende passagiersvluchten meer toe

Marokko laat geen inkomende passagiersvluchten meer toe

RABAT - Marokko scherpt het reisadvies extra aan door vanaf vandaag alle inkomende passagiersvluchten te schrappen. Deze maatregel is voor ten minste twee weken van kracht. Reizigers worden geadviseerd alleen te reizen als dit echt noodzakelijk is.


Vluchten vanuit Nederland waren al sinds vorige week niet meer toegestaan, maar het was nog wel mogelijk Marokko per vliegtuig in te reizen via andere landen. Op dit moment is het enkel mogelijk Marokko in te reizen via boot. Onder noodzakelijke reizen vallen bijvoorbeeld familiebezoeken bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval en werk gerelateerde reizen.

Maatregelen
In Marokko worden verschillende maatregelen getroffen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Zo is het gebruik van de coronapas (‘pass vaccinal’) verplicht voor toegang tot alle openbare ruimten en openbaar vervoer. Daarnaast is het dragen van een mondkapje verplicht in al deze ruimten.

Reisadvies
Reizigers die al een vlucht hebben geboekt van of naar Marokko in de komende twee weken, worden aangeraden contact op te nemen met hun vliegtuigmaatschappij of touroperator. Meer informatie over het reisadvies voor Marokko vind je via deze link.