18 mei 2024
Thumbnail voor Marokko leent zich goed voor maatwerkreizen

Marokko leent zich goed voor maatwerkreizen

SCHIPHOL – Marokko verdient meer aandacht dan het nu krijgt. Een weekend Marrakesh is zo geboekt maar is zoveel meer te beleven in het land wat mogelijkheden biedt voor ieder budget en elk type reiziger.


Volgens Inèz Ruska van Jan Tourism Consultancy is maatwerk de sleutel tot succes om een mooie reis naar Marokko te verkopen. “Wil je net even meer beleving in de vakantie stoppen, dan raden wij maatwerk aan. Van luxe vijfsterrenhotels tot rustieke tentenkampen in de bergen. Reserveer dat ene leuke restaurant dat niet alleen perfect is voor de plaatjes, maar waar je ook kunt proeven van de heerlijke Marokkaanse keuken; misschien kun je een kookles volgen.”

Het is meer dan een land voor een korte stedentrip. Marokko staat bekend als tolerant. “Het land is relatief veilig, vredig en stabiel. Marokkanen, zowel Arabieren als Berbers, staan ook bekend om hun warme gastvrijheid en vriendelijke karakter”, vervolgt Ruska.

Sahara
Wanneer je ook wat meer wilt zien van de Sahara, reserveer dan een 4x4 en ga deze prachtige woestijn ontdekken (privé of met een gids). Inèz: “Er zijn verschillende plaatsen in Marokko van waaruit je woestijnexpedities kunt beginnen. Kampeertochten zijn ook populair; waarbij je in een echte berbertent kunt overnachten onder de stralende sterrenhemel en je je verwondert over de overvloed aan fonkelende sterren aan de donkere nachtelijke hemel. Op slechts 45 minuten rijden van Marrakesh kun je al overnachten in de woestijn. Dus combineer ook eens een stedentrip Marrakesh met een verblijf in de woestijn.”
Kortom, een totaal andere wereld ervaren, genieten van een groot diversiteit aan belevingen en niet te ver willen vliegen? Dan verdient Marokko zeker een plek op jouw bucketlist.

Lees het volledige artikel in Reisbizz Magazine.