24 februari 2024
Thumbnail voor Marokko opent grenzen voor buitenlandse reizigers vanaf 15 juni

Marokko opent grenzen voor buitenlandse reizigers vanaf 15 juni

RABAT - Marokko gaat vanaf 15 juni weer open voor internationale reizigers. Zowel de vliegvelden als de havens van het land gaan open voor buitenlandse en Marokkaanse reizigers. Het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken wil met de versoepeling de terugkeer van in het buitenland wonende Marokkanen vergemakkelijken.


Marokko heeft vluchten uit landen ingedeeld in twee categorieën op basis van de actuele coronagegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie en van de landen zelf. “Op de A-lijst staan alle landen met positieve indicatoren wat de beheersing van de epidemiologische situatie betreft, met name wat de verspreiding van virusvarianten betreft”, aldus het ministerie.

Reizigers uit deze landen, waaronder Nederland en België, kunnen toegang krijgen tot het land zodra zij volledig gevaccineerd zijn of in het bezit zijn van een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud, meldt de NOS.

Reizigers afkomstig uit landen van de B-lijst moeten bij aankomst een “uitzonderlijke vergunning” tonen, een negatieve PCR-test overleggen en vervolgens tien dagen in quarantaine. Voornamelijk landen in Afrika, Zuid-Amerika en Azië staan in deze categorie.

De landen op de A- en B-lijsten worden minstens twee keer per maand bijgewerkt op de sites van de Marokkaanse ministeries van Buitenlandse Zaken, Volksgezondheid en Toerisme.