18 mei 2024
Thumbnail voor Marokko opent luchtruim: Transavia herstart vluchten vanaf 14 februari

Marokko opent luchtruim: Transavia herstart vluchten vanaf 14 februari

MARRAKESH - Vanaf volgende week, 14 februari, biedt Transavia weer vluchten aan naar Marokko. De luchtvaartmaatschappij vliegt in totaal twee keer per week naar de steden Marrakesh en Tanger. Later voegt Transavia de badplaats Al Hoceima aan. Dat bevestigt een woordvoerster tegenover Reisbizz.nl.


Om Marokko in te kunnen reizen is een geldig vaccinatiebewijs nodig en een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 48 uur. Alle reizigers dienen bij aankomst in Marokko een sneltest te ondergaan. Daarnaast is er ook nog de kans dat reizigers worden gevraagd om zich tot twee dagen na aankomst te laten testen op hun verblijfsplaats.

Vanwege het hoge aantal besmettingen besloot Marokko eind oktober de grenzen te sluiten voor vluchten vanuit Nederland. Nadat het vliegverbod was ingesteld heeft Transavia tien repatriëringsvluchten uitgevoerd. Sinds vandaag is het luchtruim weer geopend en kan er weer vanuit Nederland naar Marokko gevlogen worden.

De regering in Marokko kondigde vorige week wel aan dat dat noodtoestand, die sinds 2020 van kracht is vanwege de pandemie, nog zeker deze hele maand geldt.