23 juli 2024
Thumbnail voor Medewerkers Transavia helpen GGD met vaccineren

Medewerkers Transavia helpen GGD met vaccineren

SCHIPHOL - Medewerkers van Transavia gaan de verschillende regionale GGD’s ondersteunen bij de landelijke coronavaccinatiecampagne. Door de beschikbaarheid van nieuwe vaccins is er bij de GGD een toename in vaccinatiecapaciteit en dus behoefte aan extra hulp.


Transavia laat weten door de GGD benaderd te zijn met de vraag of het personeel, dat op dit moment veel minder vliegt, zich vrijwillig in wil zetten ter ondersteuning van de coronavaccinatiecampagne.

“Op die manier snijd het mes aan twee kanten; er kan sneller worden opgeschaald met vaccineren zodra dat nodig is én Transavia is er, net als veel andere bedrijven in de luchtvaart- en reissector, bij gebaat dat het tempo van vaccineren zo hoog mogelijk is”, meldt de luchtvaartmaatschappij. “Dat maakt de weg steeds verder vrij voor het vliegen.”

Volgens operationeel directeur Petra de Ruiter van Transavia draagt de luchtvaartmaatschappij graag bij aan het vaccineren, om zo het coronavirus sneller onder controle te kunnen krijgen. “Deze week zijn we gestart met de interne uitvraag en we verwachten dat veel medewerkers hieraan mee willen doen. Immers, hoe sneller men gevaccineerd is, hoe sneller Nederland ‘open’ mag en de reisbranche en vele andere sectoren weer kunnen opstarten.”

Van het personeel van Transavia zullen voornamelijk de stewards en stewardessen ondersteuning bieden bij het vaccineren. Verspreid over het hele land worden de medewerkers opgeroepen in 25 regio’s om op vaccinatielocaties mee te werken als host of administratief medewerker. Naar verwachting wordt het personeel van Transavia de komende twee maanden ingezet.

Extra handen
In juli zou volgens de GGD iedereen een eerste prik van een coronavaccin toegediend moeten hebben. “Om dat te realiseren hebben we meer medewerkers nodig”, vertelt Tiemen Bloemberg, programmadirecteur Testen en Vaccineren bij GGD GHOR Nederland. “We willen sneller en meer vaccineren zodra hiervoor ook voldoende vaccins geleverd worden. En daar kunnen we deze extra handen heel goed bij gebruiken.”