22 mei 2024
Thumbnail voor Meer hulpverlening van de ANWB deze zomer: extra servicepunt in Frankrijk

Meer hulpverlening van de ANWB deze zomer: extra servicepunt in Frankrijk

DEN HAAG – De ANWB Wegenwacht staat ook deze zomer weer klaar voor de Nederlandse vakantiegangers die met autopech stranden in Frankrijk en Italië. Om de verwachte drukte op te vangen, wordt een extra servicepunt ingezet in de buurt van Orange, Frankijk.


Bijna 3 miljoen Nederlanders gaan deze zomer op vakantie in Frankijk en Italië. Daarom komt er meer hulpverlening vanuit de ANWB in deze landen. In totaal worden 24 wegenwachten in Frankrijk en Italië gestationeerd tijdens het hoogseizoen. Met het nieuwe servicepunt van Pionlenc, een paar kilometer van Orange in Frankijk, wil de ANWB haar leden tijdens hun vakantie mobiel houden en onnodige autotransporten voorkomen.

Huurauto's
De ANWB heeft ook het aantal huurauto’s uitgebreid. In totaal worden 5300 voertuigen verdeeld door heel Europa. Deze kunnen ingezet worden om Nederlandse vakantiegangers die recht hebben op vervangend vervoer weer naar huis te krijgen. Mocht de voorraad toch te weinig zijn, dan wordt door de Alarmcentrale naar alternatieven gezocht, zoals de trein, de bus of het vliegtuig.

De ANWB raadt vakantiegangers aan om hun auto ruim voor vertrek na te laten kijken om autopech zoveel mogelijk te voorkomen.