20 april 2024
Thumbnail voor Menselijk contact voor, tijdens en na de trip cruciaal

Menselijk contact voor, tijdens en na de trip cruciaal

SCHIPHOL - In de nieuwe Stand van Zaken schrijft Paul Eldering dat als de coronacrisis ons één ding heeft geleerd, dat de meeste reisondernemers taai en creatief zijn als het gaat om het hoofd boven water zien te houden in onvoorziene omstandigheden. Retailexperts vragen zich af of er niet blijvend een breder aanbod moet worden gecreëerd in de reissector. Dat brengt de vraag met zich mee hoe het reisbureau van de toekomst eruit zal zien.


Van het (tijdelijk) verkopen van vakantie-achtige kleding, asperges, taarten en exotische soepjes, boeken en wereldproducten als olijfolie tot het lanceren van sunny pop-up stores, online reisboetieks met luxe cadeauboxen of een massage/meditatiesaloon. Ook coronatesten werden in de reisbranche razendsnel vercommercialiseerd. Sommige reiswinkels veranderden in fotoshops om maar extra inkomsten te genereren en in ieder geval een deel van de vaste kosten te dekken. Een reisspecialist stortte zich zelfs op de verhuur en installatie van ‘thuiswerkstudio’s’.

‘Zoek-het-lekker-zelf-uit’ mentaliteit
En niet te vergeten bereikbaarheid en actuele informatie. Dat is helaas door teveel partijen verwaarloosd tijdens de hele pandemie. Killing is naar mijn overtuiging de ‘zoek-het-lekker-zelf-uit’ en de ‘kopen, kopen en niet nakijken’ mentaliteit. Dan weet je zeker dat je die klant kwijt bent. Zijn geld is altijd heilig. Menselijk contact voor, tijdens en na de trip wordt cruciaal.

Hèt vakantiegevoel. Al zo oud als de weg naar Kralingen, maar des te bepalender als het gaat om vertrouwen om op reis te gaan. Voor de reisindustrie gaat het echt om de conversie. Even moeilijk met een zwaar conflict tussen Rusland en Oekraïne, de dreiging van een (nucleaire?) Derde Wereldoorlog en tot overmaat van ramp ook nog een Boeing 737 van China Eastern die op een binnenlandse vlucht door onbekende oorzaak van 9 km hoogte in een paar minuten ‘loodrecht op aarde’ neerstortte. What the fuck….

Wil je het hele artikel lezen in de Stand van Zaken van Paul Eldering? Klik dan hier om het gratis magazine te openen.