11 mei 2024
Thumbnail voor Minet van Wees maakte zich geen zorgen om haar onderneming: ‘Ik heb wel andere zorgen gekend’

Minet van Wees maakte zich geen zorgen om haar onderneming: ‘Ik heb wel andere zorgen gekend’

LEERSUM - Minet van Wees is met haar dertig jaar op de teller in de reiswereld een echte rot in het vak te noemen. Na bij verschillende reisorganisaties gewerkt te hebben, is ze zich in 2014 gaan aansluiten als ZRA bij Travel XL, in samenwerking met TravelXL Melanie Martens. Reisbizz Magazine reed naar Leersum om een kijkje te nemen bij haar thuis. “Het is net een echt reisbureau hé!”


Minet vond tijdens de coronacrisis een tijdelijke functie bij de Rabobank om zich te kunnen redden tijdens de afgelopen periode met minder boekingen en omzet. “Daar heb ik van november 2020 tot mei 2021 gewerkt als administratieve kracht. We wisten toen nog niet hoe en wanneer we weer konden opstarten, dus was het prima voor mij.” Minet werkte van zeven uur ’s ochtends tot half vier ’s middags bij de Rabobank en pakte daarna de aanvragen van haar klanten op. “Op een gegeven moment werd het wat veel en ben ik er mee gestopt. Ik heb in de loop der jaren een buffer opgebouwd, dus mocht het nodig zijn, red ik me voorlopig wel.”

Ondanks de crisis heeft Minet zich niet zo zeer zorgen gemaakt over de toekomst van haar bedrijf. “Na het krijgen van een hartinfarct in 2019 heb ik andere zorgen gekend. Ik had toen net een huis gekocht en een maand later belandde ik met hartklachten in het ziekenhuis. Dat was even schrikken voor mijn omgeving.” Dit heeft Minet doen inzien dat het soms best goed is om het wat rustiger aan te doen. “Daar wil ik absoluut niet meer naar terug en daar waak ik ook voor.”

Wil je meer weten over Minet en haar werk als ZRA bij TravelXL? Lees dan snel het hele gesprek in het nieuwe Reisbizz Magazine.