19 juni 2024
Thumbnail voor Mirjam Dresmé stopt bij de ANVR: ‘Een hobbylijstje heb ik nog niet’

Mirjam Dresmé stopt bij de ANVR: ‘Een hobbylijstje heb ik nog niet’

LEUSDEN - Op vrijdag 22 april gaat de wekker voor de laatste werkdag van Mirjam Dresmé, marketing- en communicatiespecialist bij de ANVR. Na een loopbaan van 48 jaar fulltime werken in de branche vindt ze het mooi geweest. Reisbizz.nl sprak met Dresmé over de nieuwe periode die straks aanbreekt.


Op de vraag wat Dresmé straks gaat doen wanneer ze met pensioen is, stelt ze dat ze dat eigenlijk nog niet weet. “Ik wil in ieder geval vrijwilligerswerk oppakken, maar een echt hobbylijstje heb ik niet.”

Dresmé kijkt terug op een boeiende tijd waarin ze met veel plezier en enthousiasme voor de ANVR heeft gewerkt. “Ik heb mooie congressen en bijeenkomsten mogen organiseren en tal van leuke en interessante mensen binnen en buiten de sector ontmoet. Zij hebben mij veel geleerd, geïnspireerd en ik heb mooie ervaringen met hen mogen delen.”

Verder geeft Dresmé aan dat ze blij is dat de wereld weer van het slot af is. “Het is goed om te zien dat de landen weer de kleurcodes terugkrijgen van voor de coronacrisis, en dat de reisadviezen hiervan losstaan. Deze versoepelingen doen de branche goed.”

Functie anders invullen
Frank Radstake van de ANVR geeft aan dat het zo goed als onmogelijk is om een 1-op-1 vervanger voor Dresmé te vinden. “Mede daarom hebben we besloten de functie iets anders in te gaan vullen. De focus zal iets meer dan in het verleden komen te liggen op marketing en social”, aldus Radstake. “Daarnaast blijven communicatie en persvoorlichting belangrijke onderdelen van de rol. Bij de functie hoort ook het organiseren van een aantal van de jaarlijkse ANVR-bijeenkomsten. We hopen snel een vervanger te kunnen presenteren, maar gezien de huidige arbeidsmarkt kan dat nog wel een uitdaging worden.”

Bedanken
“Graag wil ik langs deze weg niet alleen mijn collega's, maar íedereen bedanken die mijn pad in mijn ANVR-tijd heeft gekruist! Maar eerst ben ik er de komende twee maanden natuurlijk nog volop”, sluit Dresmé af.