23 juli 2024
Thumbnail voor MSC Cruises annuleert cruises om doorvaart door Rode Zee te vermijden

MSC Cruises annuleert cruises om doorvaart door Rode Zee te vermijden

MSC Cruises heeft drie ‘Grand Voyage’ afvaarten in april van Zuid-Afrika en de Verenigde Arabische Emiraten naar Europa geannuleerd. De rederij doet dit vanwege het risico voor de scheepvaart in de Rode Zee.

Aanhoudende aanvallen op koopvaardijschepen in de regio hebben MSC Cruises genoodzaakt om een cruise van 24 nachten van MSC Splendida van Durban, Zuid-Afrika naar Genua, Italië, een 21-nachten durende vaart van MSC Opera van Dubai, VAE naar Genua en een 23-nachten durende vaart van MSC Virtuosa van Dubai naar Southampton, VK te annuleren.

“De veiligheid van passagiers en bemanning staat voorop, en omdat er geen haalbaar alternatief reisplan was, heeft MSC helaas de tochten moeten annuleren”, laat de rederij weten. De drie schepen varen rechtstreeks over naar Europa zonder passagiers aan bood en vermijden het doorvaren van de Rode Zee, door rond de westkust van Afrika te varen zonder aan te meren op Europese thuishavens.

Alle passagiers die één van de cruises hebben geboekt, worden rechtstreeks of via hun reisagent gecontacteerd en kunnen hun boeking kosteloos overdragen naar een toekomstige Grand Voyage van vergelijkbare duur. Alternatief is een andere cruise in het wereldwijde netwerk opnieuw boeken, met ofwel gedeeltelijke terugbetaling of een aanvullende betaling voor het prijsverschil. Ook volledige terugbetaling zonder annuleringskosten is mogelijk.