21 mei 2024
Thumbnail voor MSC Cruises brengt met Cruise Saudi schepen naar Saoedi-Arabische wateren

MSC Cruises brengt met Cruise Saudi schepen naar Saoedi-Arabische wateren

GENÈVE/RIYAD - Cruise Saudi en MSC Cruises kondigen een samenwerking aan van cruises in de Rode Zee voor het komende winterseizoen. De MSC Magnifica en MSC Virtuosa worden in deze regio ingezet. Met deze zet markeren de cruisemaatschappijen naar eigen zeggen een mijlpaal in het positioneren van Saoedi-Arabië als wereldwijde cruisebestemming.


De MSC Magnifica zal haar thuishaven in Jeddah hebben, het commerciële centrum en één van de grootste steden van Saoedi-Arabië. Met achtdaagse cruises in de Rode Zee van november 2021 tot maart 2022 vaart het schip langs verschillende havens en bestemmingen in de regio. Wekelijks bezoekt het schip de haven van AlWajh, toegangspoort tot het UNESCO-werelderfgoed AlUla.

Terwijl Saoedi-Arabië zich voorbereid op de Formule 1 Grand Prix in Jeddah op vijf december dit jaar, krijgen gasten de kans om dit sportevenement te volgen tijdens hun verblijf aan boord van de MSC Magnifica. Naast de Rode Zee-afvaarten van MSC Magnifica, voert het vlaggenschip MSC Virtuosa haar winterprogramma voor 2021 in de Arabische Golf uit met een bezoek aan de AlAhsa-oase, een andere UNESCO-werelderfgoedlocatie.

Lokale erfgoed
Fawaz Farooqui, Managing Director bij Cruise Saudi: “Saoedi-Arabië heeft bezoekers veel te bieden en de nieuwe samenwerking zal deuren openen voor reizigers van over de hele wereld, om als één van de eersten het rijke Saoedische erfgoed en de warme gastvrijheid te ervaren.” Ook voorzitter van MSC Cruises Pierfrancesco Vago is te spreken over het lokale erfgoed van Saoedi-Arabië. “Ik ben onder de indruk van het vermogen van Saoedi-Arabië om hun tradities en cultuur te behouden en beschikbaar te maken voor de wereld. Ik ben daarom ook verheugd dat MSC in staat zal zijn om bij te dragen aan de opening van dit Koninkrijk voor internationale bezoekers door een vooraanstaande cruisebestemming te worden.”

De twee bedrijven verwachten in totaal maximaal 170.000 gasten te kunnen ontvangen aan boord van de twee MSC Cruises-schepen tijdens het komende winterseizoen. Ook inwoners van Saoedi-Arabië krijgen de kans om hun vakantie in eigen land door te brengen vanuit het cruiseschip. Internationale gasten kunnen Jeddah bereiken via directe vluchtverbindingen uitgevoerd door luchtvaartmaatschappij Saudia vanuit grote Europese steden.