9 mei 2024
Thumbnail voor MSC Cruises vlaggenschip World Europa gedoopt tijdens officiële ceremonie: ‘Bijzondere ervaring’

MSC Cruises vlaggenschip World Europa gedoopt tijdens officiële ceremonie: ‘Bijzondere ervaring’

DOHA - Gisterenavond is het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises ‘MSC World Europa’ officieel gedoopt tijdens een traditionele maritieme ceremonie in het nieuwe Grand Cruise Terminal in Doha, Qatar. Het schip werd gedoopt in het bijzijn van belangrijke gasten, media en reisagenten vanuit de hele wereld. Ook Reisbizz was aanwezig bij deze spectaculaire doopceremonie en doet verslag.


Samen met partners Qatar Airways maakt het evenement deel uit van MSC's algemene betrokkenheid bij Qatar, waarmee MSC Cruises zijn inzet versterkt om de groei van het internationale toerisme in de de Golfstaten te laten toenemen.

Start van de ceremonie
Toen de avond aanbrak, was het tijd om de ceremonie te beginnen. “Na een champagnetoast verdeeld over de bars van het schip, stapten alle gasten van boord richting de ceremonie. Een blauwe loper gedecoreerd met prachtig verlichte bogen en onderweg verschillende 'stationnetjes' met locals die de cultuur van het land demonstreerden, leidden ons naar het podium waar het spektakel plaats zou vinden."

Stationnetjes met locals

Opmerkelijk statement
Tijdens de ceremonie kwamen verschillende belanghebbenden aan het woord. “Met speeches van MSC Cruises Executive Chadmain Pierfrancesco Vago en Daniela Picco van MSC Foundation werden de gasten goed geïnformeerd over de bezigheden van de cruiserederij. Ook Qatar Airways’ Group Chief Executive H.E. Mr. Akbar Al Baker gaf een speech waarin hij een opmerkelijk statement maakte over de negatieve aandacht die het land krijgt met betrekking tot het WK voetbal en sprak van fake news, wat niet bij iedereen in goede aarde viel”, aldus onze redacteur Bibi Mol.

Indrukwekkende show
De glamoureuze avond werd afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow tegen de prachtige skyline van Doha en een gastronomisch galadiner in de restaurants van het schip. Onder leiding van komiek, producent en ondernemer Hamad Al Amari werden de gasten getrakteerd op entertainment. “Met optredens van een lokaal jeugdkoor, singer-songwriter Mateo Bocelli - zoon van - en indrukwekkende artshows met onder andere 600 drones, was het een bijzondere ervaring."

De ceremonie werd afgesloten op de officiële doop manier waarbij er een fles tegen het schip wordt geslagen. "Voorheen werd dit altijd gedaan door de ‘doopmoeder’ Sophia Loren, maar deze keer kregen Vice Chairperson en CEO van de Qatar Foundation Her Excellency Sheikha Hind bint Hamad Al Thani kregen de eer om het schip officieel te benoemen."

Optreden Matteo Bocelli

Innovatief en milieuvriendelijk
Volgens MSC Cruises vertegenwoordigt het vlaggenschip met de officiële lancering zich als het meest innovatieve en milieuvriendelijke cruiseschip in de MSC Cruises vloot. Dit dankzij verschillende nieuwe toepassingen op het vlak van uitstootvermindering en energie-efficiëntie.