18 mei 2024
Thumbnail voor MSC sluit schepen aan op eerste walstroomvoorziening Middellandse Zeegebied

MSC sluit schepen aan op eerste walstroomvoorziening Middellandse Zeegebied

Cruisemaatschappij MSC gaat de MSC World Europa aansluiten op de walstroomvoorzieningen wanneer het schip Valletta aandoet. Het schip zal het hele komende jaar en in 2025 elke week aanmeren. De haven van Valletta heeft de eerste operationele walstroomvoorziening in het Middellandse Zeegebied.

De rederij zet zich in voor het gebruik van walstroom overal waar het beschikbaar is, omdat het volgens MSC “een integraal onderdeel is van het banen van een groenere weg naar een uitstoot van broeikasgassen van netto nul in 2050.” Door gebruik te maken van walstroom kan een schip worden aangesloten op het lokale elektriciteitsnet en hoeft de scheepsmotor niet te draaien, waardoor er geen directe uitstoot is terwijl het schip in de haven ligt.

MSC Cruises voerde eerder dit jaar de eerste tests uit in Valletta. “De opgedane ervaring heeft bijgedragen aan het verfijnen van het walstroom implementatieproces”, laat MSC weten.

MSC Cruises wil tussen 2024 en 2026 ten minste 15 nieuwe havens toevoegen aan haar walstroomplan, waarbij de nadruk ligt op een aantal havens in Italië, waaronder Genua, La Spezia, Civitavecchia, Napels en Triëst, maar ook prominente havens zoals Barcelona, Hamburg, Valencia, Marseille, Kopenhagen en de nieuwe cruiseterminal in Miami die volgend jaar opent, zullen beschikken over walstroomvoorzieningen.