26 mei 2024
Thumbnail voor Nederlandse luchthavens verwachten drukte tijdens meivakantie, maar: ‘Tenten en hekken dit jaar niet nodig’

Nederlandse luchthavens verwachten drukte tijdens meivakantie, maar: ‘Tenten en hekken dit jaar niet nodig’

Komend weekend start de meivakantie. Een uitgelezen moment voor veel Nederlanders om een weekje naar de zon te gaan. Luchthavens maken zich op voor een drukke periode, maar: “Vorig jaar hadden we buiten nog een tent staan en hekken, maar dat is dit jaar niet meer.”

Op Schiphol worden meer reizigers verwacht dan vorig jaar tijdens de meivakantie. Vanaf vrijdag vertrekken dagelijks gemiddeld ruim 70.000 reizigers vanaf Schiphol, tegen 64.500 vorig jaar. Op piekdagen, aan het begin van de vakantie, zijn dat dagelijks meer dan 80.000.

Ook andere luchthavens zien drukte in de meivakantie. Zo verwacht Rotterdam The Hague Airport vanaf zaterdag tot en met 12 mei zo'n 104.000 passagiers, iets minder dan vorig jaar. Eindhoven Airport meldde eerder dat in en rond de meivakantie dagelijks tussen de 20.000 en 24.000 vertrekkende en aankomende passagiers het vliegveld aandoen. Het aantal vluchten is hier ongeveer gelijk aan 2023. Beide luchthavens verwachten geen problemen door een tekort aan personeel. "Vorig jaar hadden we buiten nog een tent staan en hekken, maar dat is dit jaar niet meer", zegt een woordvoerster van Rotterdam The Hague Airport.