13 mei 2024
Thumbnail voor Nieuw label COLLECTIONS richt zich exclusief op de retail

Nieuw label COLLECTIONS richt zich exclusief op de retail

ROTTERDAM - Reisbureau Buitenlandsche Zaken en Avila Reizen hebben eerder deze maand een nieuw label gelanceerd: COLLECTIONS. Het label is onder de handelsnaam Avila Reizen SGR genoteerd en richt zich exclusief op de retail. Vanuit het onlangs gestopte Travel Impressions vormen Sharon Staleman, Judith van der Knaap en Samantha Koeman het team van COLLECTIONS. Reisbizz Magazine ging in gesprek met de dames en één van de initiatiefnemers, Joke Nuijs, over het onlangs gelanceerde label.


Met de slogan ‘Luxury holidays and city escapes’ ligt de focus van COLLECTIONS op het aanbieden van exclusieve reizen in eersteklas accommodaties. Joke vertelt hoe de samenwerking tussen Avila Reizen en hen is ontstaan. Toen Travel Impressions wegviel, belde Baret mij: ‘ik heb goed nieuws en slecht nieuws’, zei hij. Begin maar met het slechte nieuws zei ik nog. ‘Het slechte nieuws is dat Travel Impressions er mee stopt en het goede nieuws is dat wij er mee doorgaan.’ Oké, waarom niet, zei ik. Nu bleek dat niet mee te vallen: we weten heel goed hoe je een reisbureau moet runnen, maar een touroperator is hele andere koek. Hier kwamen we achter toen we een gesprek hadden met de directie van Travel Impressions” 

Het idee liet hen toch niet los. “Waarom dan geen contact zoeken met een partij die de kennis in huis heeft, hetzelfde DNA heeft als wij en op dezelfde manier zakendoet en in het leven staat. Dat is Avila Reizen, van Hilda en Tim, een prachtig bedrijf met geweldige mensen. Het telefoontje met de vraag overviel hen enigszins. Maar ook zij houden van snel handelen, dus binnen een week zaten we aan de koffie met elkaar. Alle vier hebben wij een rotsvast vertrouwen in het product en de toekomst ervan. Belangrijk om te weten is dat wij geen boekingen voor directe klanten accepteren en ons exclusief richten op de reisagent.”

Advies op maat
Sharon vertelt dat COLLECTIONS een persoonlijke service en advies op maat gaat bieden voor de reisagent. “We vragen door, denken mee buiten de gebaande paden, zijn doortastend, en spelen in op de laatste trends in het luxe segment. Voor elke klant stellen we de ultieme reis samen: of het nu gaat om een luxe resort vakantie of een stedentrip.

Verborgen parels in Spanje en Portugal
Samantha licht in het teken van de Spanje en Portugal Special toe welke verborgen parels er bij hen verscholen liggen in deze landen. “We zijn uiteraard nog druk bezig met het contracteren van mooie hideaways of bijzondere en nieuw te ontdekken resorts, maar denk bijvoorbeeld aan Finca Cortesin in Spanje. Een charmante en kleinschalige accommodatie gesitueerd tussen Estepona en Soto Grande met een meer dan uitstekende service, een heerlijke spa en een uitdagende golfbaan.

Ben je benieuwd naar de achtergrond van de reisspecialisten van COLLECTIONS en wil je weten waar je rekening mee moet houden als je gaat boeken bij het label? Lees dan het volledige interview in de Spanje en Portugal Special van Reisbizz Magazine.