18 mei 2024
Thumbnail voor Nieuw-Zeeland gaat gefaseerd open: Gevaccineerde Nederlanders vanaf juli welkom

Nieuw-Zeeland gaat gefaseerd open: Gevaccineerde Nederlanders vanaf juli welkom

WELLINGTON - Nieuw-Zeeland heeft besloten, na twee jaar de grenzen gesloten te hebben met zeer strenge inreisregels, het land in fases weer te heropenen. Dat heeft premier Jacinda Ardern aangekondigd in een persconferentie. Volgens het plan zouden internationale reizigers vanaf oktober welkom zijn om het land in te reizen.


De eerste stap in het gefaseerde plan is dat Nieuw-Zeelanders die zich in Australië bevinden en volledig zijn gevaccineerd vanaf 27 februari weer naar huis mogen. Een verplichte quarantaineperiode van tien dagen in een door de overheid aangewezen locatie is dan niet meer nodig. Wel moeten ze tien dagen thuis in quarantaine. Vanaf 13 maart geldt dezelfde regeling voor Nieuw-Zeelanders die zich in andere landen bevinden.

Op 12 april worden onder meer internationale studenten weer toegelaten en vanaf juli mag iedereen vanuit Australië naar Nieuw-Zeeland reizen. In oktober hoopt Nieuw-Zeeland de grenzen te heropenen voor internationale reizigers.

Reizigers uit landen die geen visum vereisen, zoals Nederland en België, mogen volgens de huidige planning al vanaf juli naar Nieuw-Zeeland reizen, mits ze volledig gevaccineerd zijn. Die datum kan volgens de autoriteiten mogelijk nog naar voren worden gehaald.