19 juni 2024
Thumbnail voor Nieuwe lijndienst tussen Antwerpen en Londen van start

Nieuwe lijndienst tussen Antwerpen en Londen van start

ANTWERPEN - De Luxemburgse luchtvaartmaatschappij Luxair is maandag gestart met haar nieuwe lijndienst tussen Antwerpen en Londen City. Daarmee is er na het stoppen van de activiteiten van Air Antwerp weer een vliegverbinding tussen beide steden.


Luxair vliegt vanaf nu tot eind maart vier keer per week naar Londen City. Vanaf 29 maart wordt het aantal vluchten opgetrokken naar vijf per week, waardoor er op elke doordeweekse dag een verbinding wordt geboden. Dat is met name belangrijk voor zakelijke reizigers.

De vluchten worden uitgevoerd met een De Havilland Dash DHC-8-Q400-turboprop die plaats biedt aan 78 passagiers. Dat toestel vertrekt op maandag en dinsdag om 09:15u uit Antwerpen, op donderdag en vrijdag om 19:45u. De woensdagvlucht vanaf eind maart zal ook om die tijd vertrekken.

Vanuit Londen wordt er op maandag en dinsdag om 06:40u gevlogen, de overige dagen om 17:05u.

"Antwerpen en Londen zijn twee belangrijke economische en culturele steden. Een snelle connectie is dan ook belangrijk. Vanaf vandaag kunnen zowel zakenreizigers als vakantiegangers opnieuw in één uur tijd van de ene naar de andere grootstad reizen”, zegt luchthaventopman Eric Dumas.

Het is deze winter de tweede nieuwe lijndienst op het Antwerpse vliegveld. De andere is die van SkyAlps naar Bolzano. "We blijven praten met verschillende maatschappijen om het aanbod verder te vergroten. Tegen 2025 wil de luchthaven jaarlijks 310.000 passagiers verwelkomen”, aldus Dumas.