11 mei 2024
Thumbnail voor Nieuwe maatregelen op Curaçao vanwege omikronvariant

Nieuwe maatregelen op Curaçao vanwege omikronvariant

WILLEMSTAD - Curaçao heeft vanwege de stijging van het aantal coronabesmettingen met de omikronvariant vanaf vandaag nieuwe maatregelen ingevoerd. Zo zijn dansfeesten niet langer toegestaan, zijn evenementen met meer dan honderd mensen verboden en mogen maximaal vier personen bij elkaar komen.


Voor zover bekend heeft de nieuwe variant het eiland nog niet bereikt, maar volgens premier Pisas zal de nieuwe variant waarschijnlijk al wel op het eiland zijn als er wordt gekeken naar het aantal besmettingen. Afgelopen zondag waren er nog 23 besmettingen op het eiland. Gisteren waren dat er al 181.

Naast het verbod op dansevenementen, de beperking op groepsgrootte voor evenementen en de maatregel dat men met maximaal vier personen bij elkaar mag komen, blijft de huidige avondklok tussen 03.00 uur en 04.30 uur van kracht. Ook blijven mondkapjes op openbare plekken verplicht.

Daarnaast maakte de regering bekend dat mensen boven de achttien jaar op korte termijn hun boosterprik kunnen halen op het eiland. Het sportcentrum SDK zal als nieuwe locatie worden ingericht om de boosterprik te halen.

Lees meer over de bestemming Curaçao via onze zustersite Triptalk.