14 april 2024
Thumbnail voor Norwegian Cruise Line schaft alle coronamaatregelen af

Norwegian Cruise Line schaft alle coronamaatregelen af

MIAMI - Cruiserederij Norwegian Cruise Line heeft laten weten dat de verplichte voorzorgsmaatregelen omtrent corona sinds 4 oktober niet meer van kracht zijn. Het ging hierbij om het aantonen van een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest bij de dag van vertrek en het dragen van een mondkapje aan boord.


Met deze versoepeling verwelkomt de cruisemaatschappij nu alle passagiers, ongeacht hun vaccinatiestatus. "Veel reizigers hebben geduldig gewacht op hun langverwachte vakantie op zee en we kunnen niet wachten om hun terugkeer te vieren", zegt Harry Sommer, President en CEO van Norwegian Cruise Line. Met deze aanpassing in het beleid komen de regels in overeenstemming met meerdere populaire cruisebestemmingen die de afgelopen maanden ook hebben besloten om te versoepelen.

Gezondheid staat voorop
Ondanks de versoepeling van deze protocollen geeft Norwegian Cruise Line aan zich te blijven inzetten voor een veilige en gezonde cruiseomgeving voor alle gasten en bemanningsleden. "Gezondheid en veiligheid zijn altijd onze eerste prioriteit; in feite waren wij vanaf het begin van de pandemie de koplopers op het gebied van gezondheid en veiligheid", zegt Sommer.

Bestemmingen
Hoewel de cruiserederij besloten heeft om al zijn coronamaatregelen te laten vallen, kan het nog steeds mogelijk zijn dat er voor specifieke bestemmingen nog eventuele vereisten moeten worden voldoen. Veel landen hebben inmiddels hun toegangsvereisten laten vallen, maar er zijn nog enkele bestemmingen waar het nog steeds verplicht is om een vaccinatiebewijs of negatieve coronatest voor te kunnen leggen bij aankomst.