19 juli 2024
Thumbnail voor Nu bevestigd: Qatar Airways start in november lijndienst naar Düsseldorf

Nu bevestigd: Qatar Airways start in november lijndienst naar Düsseldorf

DÜSSELDORF - Qatar Airways start per 15 november een nieuwe lijndienst naar Düsseldorf Airport. De luchtvaartmaatschappij vliegt vanaf die datum dagelijks vanuit Doha naar de Duitse stad. Op de verbinding wordt een Boeing 787-8 ingezet met plaats voor 254 passagiers, waarvan 22 in Business Class en de rest in Economy.


Eerder hoopte Qatar Airways al in de zomer met de vluchten te starten, maar dat wordt dus ietsje later. Düsseldorf is de vierde Duitse bestemming van de Qatari, na Frankfurt, Berlijn en München.

Qatar Airways-topman Akbar al Baker: "Sinds 1998 vliegen we naar Duitsland en de lancering van de nieuwe dienst naar Düsseldorf markeert een mijlpaal in onze geschiedenis. Düsseldorf, de toegangspoort tot het Ruhrgebied, geniet een benijdenswaardige reputatie als een van 's werelds meest leefbare steden, ligt dichtbij België en Nederland en staat wereldwijd bekend als een internationaal zaken- en handelscentrum."

Het vluchtschema naar Düsseldorf ziet er als volgt uit: QR085 Doha - Düsseldorf, vertrek 08.00u, aankomst 12:45. QR086 Düsseldorf - Doha, vertrek 15:25u, aankomst 23:20u.