15 juli 2024
Thumbnail voor Nu ook COVID Sneltestpunt bij Sofitel Legend The Grand Amsterdam

Nu ook COVID Sneltestpunt bij Sofitel Legend The Grand Amsterdam

AMSTERDAM - In samenwerking met COVID Sneltestpunt heeft The Grand in Amsterdam een COVID-19 testpunt geopend in één van de Canal House suites van het hotel. Sinds 12 april was het al mogelijk om hier een antigeen sneltesten uit te laten voeren. Voortaan is het dus ook mogelijk om een afspraak in te plannen voor een PCR-sneltest.


Het ‘inhouse lab’, dat is gerealiseerd in The Grand, maakt het uitvoeren van de tests mogelijk. Door dit lab dienen de monsters niet meer via gekoeld transport naar een extern laboratorium te worden gebracht. Deze worden nu direct op locatie geanalyseerd.

Het hotel biedt haar gasten een luxe ‘getaway’ aan in de vorm van een ‘PCR Test and Rest’ pakket. Terwijl de gasten in het hotel genieten, kunnen zij een PCR-sneltest laten afnemen. Wanneer er sprake is van een negatief testresultaat, ontvangen gasten een reiscertificaat dat geschikt is voor internationale doeleinden, wat prettig is voor de internationale gasten van The Grand.

Indien de overheid binnenkort het besluit neemt om events met grotere groepen weer toe te laten, kan het COVID Sneltestpunt hierin faciliteren.

Het testpunt is zeven dagen per week geopend: doordeweeks van 08:30-17:30 uur en in het weekend van 10:00-15:00 uur. Voor kinderen tot en met 12 jaar wordt een kindvriendelijke afname methode gebruikt. Afspraken kunnen worden ingepland via de website van COVID Sneltestpunt. Hotelgasten kunnen eventueel ook een afspraak inplannen via de receptie van The Grand.