16 juni 2024
Thumbnail voor &Olives Travel slaat met nieuwe naam duurzame weg in

&Olives Travel slaat met nieuwe naam duurzame weg in

BERGEN – Touroperator Isropa Reizen heeft eind vorig jaar een nieuwe start gemaakt met een gloednieuwe naam: &Olives Travel. De touroperator kondigt aan bij elke boeking een olijfboom in Portugal te planten. &Olives Travel benadrukt met die vernieuwing haar reputatie als landenspecialist in reizen naar plekken rond de Middellandse Zee en het Midden-Oosten.


Sinds de naamsverandering in 2020, is &Olives Travel een nieuwe koers gaan varen. Bij elke boeking plant de touroperator een olijfboom in Portugal. Hiermee draagt &Olives Travel bij aan het natuurbehoud van Portugal en compenseert het symbolisch de CO2-uitstoot van de reis. Volgens de touroperator is het behalve een toepasselijk ook een extra duurzaam initiatief doordat olijfbomen honderden jaren oud kunnen worden.

“Wij houden de ontwikkeling van de olijfbomen bij op onze website en communiceren nieuws over de groei van de bomen aan onze klanten”, aldus de touroperator. “Het is uiteraard ook mogelijk om de bomen te bezoeken tijdens een vakantie in Portugal.” In de toekomst gaat &Olives Travel ook op andere bestemmingen olijfbomen planten.

Nieuwe naam, nieuw logo
De touroperator, die al bijna vijftig jaar actief is in Nederland, heeft naast de nieuwe naam ook een nieuw, bijpassend logo ontworpen: een olijfboom. “Daarmee sluiten we aan bij alles waarbij de vakantieganger zich prettig voelt: warmte, vertrouwen, authenticiteit en persoonlijke aandacht”, vertelt directeur Ton Vendrig.

&Olives Travel werkt samen met lokale partners waardoor zij een groot aanbod duurzame, kleinschalige accommodaties aanbieden ver weg van het massatoerisme in landen als Griekenland, Israël, Oman, Portugal, Italië en Marokko. “De olijf en de olijfboom symboliseren treffend en subtiel het mediterrane gevoel.”

De eerste honderd olijfbomen zijn geplant midden in Portugal.