27 mei 2024
Thumbnail voor Olympisch windsurfkampioen Badloe gaat langdurig op Bonaire trainen

Olympisch windsurfkampioen Badloe gaat langdurig op Bonaire trainen

DEN HAAG - De gouden winst van windsurfer Kiran Badloe tijdens de Olympische Zomerspelen in Tokio leverde de 26-jarige Flevolander deze week een kleine huldiging op door het eiland Bonaire. Op donderdag 5 augustus ontving Badloe in Scheveningen uit handen van Miles Mercera, directeur van Tourism Corporation Bonaire (TCB) een volledig verzorgde reis naar Bonaire.


Badloe, die tussen zijn zevende en tiende jaar op Bonaire woonde, kwam daar op 9-jarige leeftijd voor het eerst in aanraking met windsurfen. Hij kreeg er zijn eerste surflessen en nam in 2003 deel aan zijn allereerste regatta op Bonaire. Badloe heeft aangegeven in de toekomst langdurig te gaan trainen op Bonaire.

“Deze reis bieden we je aan namens de bevolking van Bonaire. Allereerst als grote blijk van waardering, om je te feliciteren met deze geweldige gouden prestatie en om je terug uit te nodigen naar de plek waar je de allereerste basis voor jouw windsurf carrière hebt gelegd. Daarnaast zijn we allemaal enorm trots op jouw prestaties. Je bent van harte welkom om van onze windsurffaciliteiten gebruik te komen maken voor je trainingen en de ideale omgeving van Bonaire daarvoor volop te benutten. We kunnen ons geen betere ambassadeur voor het windsurfen op Bonaire wensen en een inspiratiebron voor de lokale jeugd”, aldus Mercera.