24 juni 2024
Thumbnail voor Ook BRA voor BBI van Groningen naar Scandinavian Mountains

Ook BRA voor BBI van Groningen naar Scandinavian Mountains

EELDE - Behalve Transavia, vliegt komende winter ook Braathens Regional Airlines (BRA) voor BBI Travel van Groningen Airport naar Scandinavian Mountains. BBI Travel kan daardoor twee vluchten per week vanaf de noordelijke luchthaven aanbieden, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Volgens de reisorganisatie is er veel vraag naar korte wintersportvakanties.


De extra vlucht wordt op woensdagen uitgevoerd, terwijl Transavia net als vorig jaar de zaterdagvluchten blijft verzorgen. Laatstgenoemde maatschappij vliegt zowel vanaf Groningen Airport Eelde als vanaf Schiphol voor BBI Travel naar Scandinavian Mountains Airport. Die luchthaven ligt bij de Zweeds-Noorse grens, te midden van de grote wintersportgebieden bij Sälen en Trysil.

“Met name buiten de schoolvakanties om zien wij dat de vraag naar korte reizen toeneemt,” zegt Kirsten Muntendam, marketing manager bij BBI Travel. “Steeds meer bedrijven werken aan teambuilding door collega’s samen op een korte trip te sturen. Ook onder particulieren neemt de vraag naar korte vakanties toe; het kost je weinig vakantiedagen, maar je bent er toch even helemaal uit. Bovendien is de reistijd naar Noorwegen en Zweden zo kort. In no time sta je op de piste.”

Groningen Airport Eelde is tevreden met de uitbreiding. “Wij zijn blij dat dit product van BBI Travel dusdanig succesvol is dat er een extra vluchtdag bij komt. Dit maakt dat reizigers ook korter dan een week kunnen reizen,” aldus Jonas van Dorp, Manager Commercie van de luchthaven.

De zaterdagvluchten starten op 23 december 2023 en de woensdagvluchten beginnen op 10 januari 2024. Het seizoen gaat door tot en met 16 maart 2024.

Zweedse luchtvaartmaatschappij
Voor Scandinavian Mountains Airport is BRA geen onbekende. De Zweedse luchtvaartmaatschappij vliegt in de winter ook vanuit die luchthaven op verschillende binnenlandse bestemmingen: Stockholm (Bromma), Malmö en Ängelholm. BRA zet daarvoor ATR 72-turboprops in.

Ook Transavia blijft voor BBI Travel naar de Scandinavische luchthaven vliegen. Foto: Sybylle Kroon.