23 juli 2024
Thumbnail voor Ook Sunweb laat klant zelf beslissen over vakantie naar oranje bestemming

Ook Sunweb laat klant zelf beslissen over vakantie naar oranje bestemming

ROTTERDAM - Op verzoek van haar klanten heeft Sunweb Group haar beleid rond het opvolgen van kleurcodes geharmoniseerd met de Europese richtlijnen. Vanaf woensdag 4 augustus kunnen klanten van Sunweb, Eliza was here en Primavera zelf kiezen hoe zij met de kleurcodes binnen de Europese Unie omgaan.


De reisorganisatie wilde in eerste instantie het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken volgen en geen vakanties meer uitvoeren naar bestemmingen die oranje zijn gekleurd. “Op verzoek van onze klanten en naar voorbeeld van andere landen, zoals België en Denemarken, gaan we ons beleid harmoniseren met de richtlijnen van de Europese Commissie”, aldus de reisorganisatie. Hiermee wordt ook het advies van de ANVR opgevolgd die afgelopen maandag een brandbrief heeft gestuurd naar de regering met het verzoek om het beleid aan te passen.

Welverdiende vakantie
“Nadat vorige week de Spaanse eilanden, Cyprus en Portugal code oranje kregen, merkten we dat meer dan vijftig procent van onze klanten toch heel graag wil vertrekken om van hun welverdiende vakantie te gaan genieten”, vertelt Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group. “Daarom willen we de keuze om op vakantie te gaan voortaan bij onze klanten neer te leggen.” Ten Brink zegt dat de reisorganisatie vanaf het begin voorstander was van dit beleid.

Klanten die niet op vakantie willen naar een oranje bestemming, kunnen nog steeds tot twee weken voor vertrek hun vakantie kosteloos omboeken of gratis annuleren. Bij restitutie krijgen klanten binnen 14 dagen hun geld terug. Dit geldt voor zowel nieuwe als bestaande boekingen. “Mochten onze klanten positief testen op bestemming, dan nemen wij de zorg op ons”, gaat Ten Brink verder. “We regelen, rekening houdend met de lokale maatregelen, de quarantaine en nemen de kosten op ons voor een eventueel langer verblijf en vlucht naar huis. “ Als de bestemming een quarantaineplicht heeft, code rood krijgt of er een nieuwe coronavariant uitbreekt, voert Sunweb de vakantie niet uit.

Testen bij terugkomst
Vakantiegangers die niet volledig zijn gevaccineerd, moeten extra maatregelen nemen als de bestemming code oranje heeft. “Voordat je in het vliegtuig naar Nederland stapt, moet je als niet-gevaccineerde een coronatest doen op de bestemming. De huidige sneltesten die de Nederlandse overheid op dit moment vraagt, worden door ons georganiseerd, gefaciliteerd en betaald”, sluit Ten Brink af.