17 mei 2024
Thumbnail voor Op stedentrip naar cultureel Valetta: 5x historische bezienswaardigheden

Op stedentrip naar cultureel Valetta: 5x historische bezienswaardigheden

VALETTA - Bij een bezoek aan Malta hoort een bezoek aan de hoofdstad Valletta. De stad is in 2018 verkozen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Het straatbeeld kenmerkt zich door historische gebouwen, met kleurrijke deuren en balkons en steile steegjes. De stad wordt omlijst door torenhoge vestingmuren met parken en zonnige terrassen, maar je vindt er ook kerken en tal van musea. Valletta oogt typisch Zuid-Europees en is een compacte stad die je makkelijk te voet kunt ontdekken. VisitMalta deelt in dit artikel de top 5 must see’s en do’s in Valletta.


Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden in Valletta is wellicht de Sint-Janscokathedraal. Deze van buiten sobere kerk, die is gebouwd in opdracht van de ridders van de Orde van Malta, valt met name op door zijn weldadige barokke interieur. Je kunt hier uren ronddwalen om alle versierde standbeelden te bezichtigen. Ook het plafond en de vloer zijn rijk gedecoreerd. En vergeet bij een bezoek vooral niet om het beroemde schilderij van Caravaggio, De onthoofding van Johannes de Doper (1608), te bekijken.

Upper Barrakka Gardens 
Voor uitzicht op zee ga je naar de Upper Barrakka Gardens. Dit park ligt op de vestigingsmuur en biedt goed zicht op de Grand Harbour. Een bijzondere traditie, die dagelijks op deze plek in stand wordt gehouden, is de zogenaamde Saluting Battery. Precies om 12 uur ’s middags wordt met een kanon een saluutshot afgevuurd.

Ben je benieuwd naar de andere hotspots in Valetta die VisitMalta aanraadt? Lees dan het volledige artikel in de Bijzondere Steden Special van Reisbizz Magazine.