19 juni 2024
Thumbnail voor Overgebleven passagiers ’turbulentievlucht’ aangekomen in Singapore

Overgebleven passagiers ’turbulentievlucht’ aangekomen in Singapore

Een groep van 131 reizigers en 12 crewleden is woensdagochtend aangekomen in Singapore met een vervangend toestel. De mensen zaten aan boord van vlucht SQ321 van Londen naar Singapore, die door hevige turbulentie moest uitwijken naar Bangkok. Door de turbulentie is één persoon aan boord overleden en raakten tientallen mensen gewond.

Singapore Airlines maakt woensdag bekend dat 79 passagiers en zes crewleden zijn achtergebleven in Bangkok. De achterblijvers zijn mensen die gewond raakten en hun familie. De andere groep reizigers is volgens gegevens van Flightradar24 opgehaald in Bangkok met een Airbus A350-900 van Singapore Airlines.

Vlucht SQ321 was maandag onderweg van Londen naar Singapore, toen het toestel moest uitwijken naar Bangkok na hevige turbulentie. Het dodelijke slachtoffer was een 73-jarige Brit, hij overleed waarschijnlijk aan de gevolgen van een hartinfarct.

De Transportveiligheidsdienst van Singapore leidt een onderzoek naar het incident. De Verenigde Staten ondersteunen dit onderzoek omdat een Boeing bij het incident was betrokken.