10 mei 2024
Thumbnail voor Overvolle sportkalender in de Algarve dit jaar

Overvolle sportkalender in de Algarve dit jaar

AMSTERDAM -  Sportliefhebbers kunnen dit jaar hun hart ophalen in de Algarve. De sportkalender van de Portugese regio staat vol met verschillende events. Zo wordt er dit jaar volop gefietst, geracet, gewandelt, en gezeild. Het Algarve Tourism Bureau heeft een overzicht gemaakt van alle sportevenementen die dit jaar zullen plaatsvinden in de Zuid-Portugese regio.


Vilamoura Atlantic Tour 2022 - 26 januari tot 6 maart
Het hippisch centrum van Vilamoura zal van 26 januari tot 6 maart het podium zijn van de Vilamoura Atlantic Tour 2022. Op deze tiende editie van dit evenement worden wel 1200 paarden verwacht, en zullen ruiters van over de hele wereld gedurende zes weken op deze fantastische locatie strijden om de grote prijs.

48ste Volta ao Algarve - 16 tot 20 februari
De aandacht van wereldwijde wielerfans gaat uit naar de volgende editie van de Volta ao Algarve, die beschouwd wordt als één van de beste circuits. In de Portugese wedstrijd zijn 174 renners ingeschreven die 25 ploegen vertegenwoordigen. De wielrenners zullen meer dan 790 kilometer afleggen, verdeeld over vijf etappes door enkele van de mooiste landschappen van de regio.

45e Internationale amandelbloesemcross - 27 februari
De indrukwekkende bloeiende amandelbomen die rond deze tijd de regio roze en wit kleuren, zijn nog een reden om de Algarve juist nu te bezoeken. Tijdens de Internationale cross van amandelbloemen, wordt het romantische aanblik van het landschap gecombineerd met een groots atletiekevenement. Het is één van de oudste in Portugal en vindt plaats op het circuit van Açoteias (Albufeira).

9e Algarve Bike Challenge - 4 tot 6 maart
Tijdens de de Algarve Bike Challenge wordt er drie dagen gemountainbiked in drie verschillende etappes die beginnen en eindigen in de stad Tavira. De deelnemers verplaatsen zich door heuvels, valleien, en andere spectaculaire beklimmingen die uiteindelijk het eindklassement bepalen.

MOTO Grand Prix in Portimão – 22 tot 24 april
AIA Portimão is een internationaal geliefd circuit met maar liefst 15 bochten. Motorfans verheugen zich nu al op de komende Grand Prix in Portimão. Één van de grootste publiekstrekkers is Miguel Oliveira, de eerste Portugees ooit die een Grand Prix won. Niet zo gek dus dat deze nationale held heel wat fans zal treffen op de tribunes.

9e wandelfestival van Ameixial - 23 tot 25 april
Dit festival biedt tientallen wandelingen en activiteiten om de fauna en flora in de parochie van Ameixial te bekijken. In drie dagen komen de wandelaars in contact met de natuurlijke rijkdom van de Serra do Caldeirão en met de plaatselijke gebruiken. Ook kunnen zij deelnemen aan acties voor natuurbehoud. Het wandelfestival van Ameixial heeft inmiddels nationale bekendheid verkregen en wordt beschouwd als een festival voor het hele gezin!

Superbike wereldkampioenschap - 7 tot 9 oktober
Het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão is opnieuw gastheer van de razendsnelle Superbike World Championship. Het kampioenschap staat bekend om zijn extreme competitiviteit en voor het gebruik van motorfietsen gebouwd van commerciële modellen. In de Algarve vindt één van de etappes van het wereldkampioenschap plaats.

Vilamoura Champions Tour 2022 – 7 oktober tot 14 november
Het hippisch centrum van Vilamoura is eerder dit jaar al het podium van de Vilamoura Atlantic Tour 2022, maar van 7 oktober tot 14 november wordt hier ook nog eens de Vilamoura Champions Tour gehouden. Voor liefhebbers van de paardensport is dit een uniek evenement om bij te wonen.

Nautische evenementen
Op de lijst van bevestigde grote internationale evenementen staat onder meer het Europees Kampioenschap Raceboard, dat van 18 tot 23 februari in Vilamoura plaatsvindt. Ook vindt het 48e Internationale Carnaval Zeiltoernooi plaats van 26 tot 28 februari. Andere nautische evenementen zijn de GC32 Lagos Cup, met de snelle catamarans die van 22 tot 26 juni door Lagos varen en het GC32 Wereldkampioenschap, eveneens in Lagos (van 13 tot 17 juli).

Lees meer over de bestemming de Algarve op onze zustersite Triptalk