19 juli 2024
Thumbnail voor Overwegend zonnige Travel Trade BBQ ook dit jaar weer populair

Overwegend zonnige Travel Trade BBQ ook dit jaar weer populair

Donderdag vond in Zandvoort de Travel Trade BBQ at the Beach plaats. Het jaarlijkse netwerkevenement trok meer dan 300 mensen uit de reisbranche, die het zomerseizoen op een positieve manier aftrapten. De barbecue werd georganiseerd door Amsterdam Airport Schiphol en de ANVR.

De aanwezigen hadden donderdagavond geluk. Bij de barbecue in de Zandvoortse beachclub Cabo was het overwegend zonnig. Op de langste dag van het jaar opende ANVR-directeur in spé Frank Radstake de barbecue met een korte speech. “We zien de komende zomer met veel vertrouwen tegemoet”, aldus Radstake, die vanaf 1 juli het stokje als ANVR-directeur overneemt van Frank Oostdam. “Het jaar begon met goede boekings-cijfers. Daarna zagen we een klein dipje, maar nu zien we veel vertrouwen in de branche.”

Ook het faillissement FTI kwam tijdens de speech nog even aan bod: “Wat een ongelooflijk veel werk hebben de ANVR-reisagenten verzet om iedereen te helpen. Ook dat is een belangrijk deel van het werk van de aangesloten ANVR-bedrijven.” Verder benadrukte Radstake het belang van innovatie voor de branche. "Tien jaar geleden organiseerden we deze barbecue voor het eerst, nu is het een traditie. Maar, misschien wel net zo belangrijk als traditie, is innovatie voor de ANVR. Zo kwam vanmiddag Young ANVR bij elkaar en is het winnende team van de Reiswerk Travel Challenge hier vandaag aanwezig. Daarmee investeren we in de toekomst."

Ook Patricia Vitalis van Schiphol ziet de zomer met veel vertrouwen tegemoet. “De meivakantie was voor ons een goede graadmeter”, aldus de Executive Director Schiphol Operation tijdens haar speech. “We gaan een fantastische zomer tegemoet. De puzzel, die alle aanwezigen mee naar huis krijgen op het eind van de avond, staat symbool voor de puzzel die Schiphol elk jaar weer moet leggen.”

Scheidend ANVR-directeur Frank Oostdam werd door Vitalis kort naar voren geroepen. Oostdam stopt volgende week met zijn werkzaamheden als directeur ANVR. Oostdam blijft wel actief als voorzitter bij de ECTAA.