21 mei 2024
Thumbnail voor Parkvakanties grootste stijger in Social Travel 30

Parkvakanties grootste stijger in Social Travel 30

SNEEK - In het eerste kwartaal van 2021 is Parkvakanties gestegen van de dertigste naar de achttiende positie in de Social Travel 30. In deze ranglijst van Emerce is de vakantie- en bungalowvergelijker de grootste stijger.


Emerce doet ieder kwartaal onafhankelijk onderzoek naar het succes van Nederlandse merken in de reisbranche op het gebied van media-aandacht. Aan de hand van behaalde scores op het aantal berichten, het bereik en het sentiment op social media stelt het mediaplatform de Social Travel 30 samen.

“We zien dat de populariteit van vakantieparken het afgelopen jaar onder Nederlanders een enorme vlucht heeft genomen. Door de coronamaatregelen zijn vakantiehuisjes in eigen land zeer gewild”, vertelt de oprichter van Parkvakanties Laurens Taekema. “Wij zien dit ook terug op onze website. Mensen zoeken en boeken aan de lopende band en vakantieparken zitten voller dan ooit.”

In totaal werden dit kwartaal 111 reismerken onderzocht voor de Social Travel 30. Parkvakanties klom maar liefst 12 plekken omhoog en laat hiermee merken als Center Parcs, Booking.com en Belvilla achter zich. TUI, Sunweb en KLM vormen samen de top drie in het onderzoek van Emerce, net als het kwartaal ervoor.