19 juni 2024
Thumbnail voor Passagier overleden en tientallen gewonden na hevige turbulentie op Singapore Airlines-vlucht

Passagier overleden en tientallen gewonden na hevige turbulentie op Singapore Airlines-vlucht

Eén passagier is overleden en enkele tientallen zijn gewond geraakt als gevolg van hevige turbulentie op een Singapore Airlines-vlucht van Londen naar Singapore. Het toestel, een Boeing 777-300ER, is uitgeweken naar Bangkok.

Veel is nog onduidelijk over het incident. Hoewel er af en toe gewonden vallen door hevige en onverwachte turbulentie, is het zeer uitzonderlijk dat daardoor ook iemand overlijdt.

Het overleden slachtoffer was een 73-jarige Brit, bericht de Britse omroep BBC. Die man overleed mogelijk aan de gevolgen van een hartinfarct. Zeker zeven personen zouden nog in kritieke toestand verkeren.

Vlucht SQ321 was maandagavond uit Londen Heathrow vertrokken en landde rond half elf vanochtend Nederlandse tijd in Bangkok. Kort daarvoor zou volgens Britse en Thaise media door de piloten een zogeheten code 7700-noodsignaal zijn uitgezonden.

Na de landing rukten de hulpdiensten massaal uit. Er waren in totaal 211 passagiers en 18 crewleden aan boord.

Singapore Airlines biedt haar condoleances aan aan de nabestaanden van de overleden passagier. De maatschappij zegt dat de prioriteit nu ligt bij het zo goed mogelijk helpen van de getroffen reizigers, en stuurt een speciaal team naar Thailand om daarbij te assisteren.