19 juli 2024
Thumbnail voor ‘Plastic Vissen’ met de Reisbizz Society: ‘Weer eens compleet iets anders’

‘Plastic Vissen’ met de Reisbizz Society: ‘Weer eens compleet iets anders’

Op de Amsterdamse grachten werden donderdag tientallen kilo’s aan plastic, flessen, troep en zelfs een scooterhelm naar boven gevist door een groep reisprofessionals. De ‘vissers’, allemaal lid van de Reisbizz Society, werden voor dit speciale evenement uitgenodigd door Icelandair.

De deelnemers kregen aan het begin van de middag een presentatie op het kantoor van Icelandair aan de Prinsengracht. Marieke van der Weijden, accountmanager voor de IJslandse maatschappij, vertelt dat het duurzame aspect van het ‘Plastic Vissen’ goed aansluit bij Icelandair. “Wij hebben als doel gesteld om voor eind 2030 alle binnenlandse vluchten van IJsland volledig elektrisch uit te voeren,” vertelt Marieke. “Ook hebben we meer gerecycled aan boord, waardoor we zelfs onze doelen hebben bijgesteld naar boven. Duurzaamheid zit echt in ons DNA, een goede reden om vandaag zoveel mogelijk plastic uit de grachten te vissen!"

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Verdeeld over twee bootjes was het na de presentatie tijd om zoveel mogelijk plastic uit de grachten te vissen. Binnen twee uur werd een flinke stapel plastic, verpakkingsmateriaal, karton, bekers en zelfs een scooterhelm uit het water gevist. De winnende groep, de boot die het meeste afval uit de gracht wist te vissen, werd na afloop beloond met een leuke prijs.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

De groep met een flinke 'buit'.

De deelnemers zijn laaiend enthousiast over het evenement. “Dit is weer eens iets heel anders dan we gewend zijn,” zegt Patrick Goorhuis van Special Traffic na afloop op de wal. “Je bent bezig om plastic op te vissen terwijl je gezellig op een boot door de Amsterdamse grachten vaart. Dit is weer een heel ander evenement voor de branche.”

Het opgeviste plastic wordt door meubelmaker VEPA gerecycled tot meubels.

Wil jij de volgende keer ook meedoen met de evenementen van de Reisbizz Society? Meld je snel aan!