14 juni 2024
Thumbnail voor Play keert in juni terug op Schiphol

Play keert in juni terug op Schiphol

SCHIPHOL - De IJslandse low-cost maatschappij Play keert terug op Schiphol. De airline gaat vanaf 5 juni vijf keer per week vliegen tussen Keflavik International Airport en Amsterdam. Play vloog voor het laatst in maart vorig jaar naar Schiphol.


Play gaat naar Amsterdam vliegen op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag. De vlucht vertrekt om 6.05 uur uit Keflavik en landt om 11.25 uur op Schiphol. De terugvlucht naar IJsland vertrekt om 12.24 uur en landt om 13.25 uur lokale tijd.

Play vloog tussen december 2021 en maart 2022 ook al naar Amsterdam. De maatschappij had plannen voor vier vluchten in de zomer van vorig jaar, maar kreeg de benodigde slots toen niet in handen. Die heeft zij nu wel gekregen.

Verheugd
Topman Birgir Jonsson is “verheugd om onze diensten terug te brengen naar Amsterdam en meer reizigers te introduceren aan onze betaalbare reisopties. Amsterdam is een van Europa's grootste hubs en een essentiële bestemming voor onze VIA-activiteiten tussen Noord-Amerika en Europa.” Play wil met lage tarieven reizigers aantrekken, die IJsland willen bezoeken of na een korte stop doorvliegen naar één van de vijf bestemmingen in de Verenigde Staten en Canada.

Play breidt de vloot dit jaar uit tot 10 Airbus A320neo en A321neo-vliegtuigen. De maatschappij begon middenin de coronacrisis in juni 2021 met vluchten, eerst naar Europa en later naar Noord Amerika. Vorig jaar vlogen 789.000 passagiers met Play en boekte zij een verlies van 45,5 miljoen dollar bij inkomsten van 139,9 miljoen en kosten van 151,9 miljoen dollar. De maatschappij bestaat deels uit managers, die eerder werkten bij de in 2019 failliet verklaarde IJslandse airline WOW.

Icelandair
Play vist in dezelfde vijver als Icelandair, dat ook reizigers wil trekken naar Europa en Noord Amerika. Icelandair kondigde eerder vandaag aan komende winter de capaciteit met 20 tot 25 procent uit te breiden en op 36 bestemmingen te vliegen. Voor het eerst worden in de winter ook dagvluchten naar New York en Boston aangeboden. Het aanbod van Reykjavik naar New York komt daarmee op 21 per week en naar Boston op 11 per week. Rome, Barcelona, Raleigh Durham, Baltimore en Vancouver worden voortaan het gehele jaar aangeboden.