23 mei 2024
Thumbnail voor Positief reisadvies voor Zweden, Letland, Denemarken, Brussel en Athene

Positief reisadvies voor Zweden, Letland, Denemarken, Brussel en Athene

DEN HAAG - Het ministerie van Buitenlandse Zaken verandert vanaf 1 juli het reisadvies voor verschillende Europese bestemmingen. Vanaf morgen kleuren Zweden, Denemarken, Letland en de rest van België en Griekenland geel.


Een week geleden kleurde het overgrote deel van België en het vasteland van Griekenland al geel. Vanaf morgen volgen ook het Brusselse gewest en Athene.

Bij terugkomst uit deze gele landen hoeven reizigers niet meer in quarantaine en is het niet nodig om een negatieve test te laten zien. Voor enkele bestemmingen die morgen geel kleuren gelden wel inreisbeperkingen of andere maatregelen.

Zo dienen reizigers naar de landen in het bezit te zijn van een coronabewijs waarin ze kunnen aangeven dat ze volledig zijn gevaccineerd, een negatieve PCR-test of antigeentest hebben of recentelijk zijn hersteld van het virus.

Vanaf morgen kan het digitale corona certificaat in gebruik worden genomen om naar het buitenland te reizen. Ook kunnen reizigers vanaf morgen gebruik maken van gratis testen.