19 april 2024
Thumbnail voor Prijsvrij/D-Reizen reageert fel op aantijgingen Consumentenbond: ‘Misleidend en tendentieus’

Prijsvrij/D-Reizen reageert fel op aantijgingen Consumentenbond: ‘Misleidend en tendentieus’

Prijsvrij/D-Reizen reageert fel op de aantijgingen van de Consumentenbond. De Consumentenbond bracht maandag een bericht naar buiten waarin stond dat reisorganisaties nog steeds klanten proberen te lokken met misleidende aanbiedingen. “Het onderzoek van de Consumentenbond voldoet op geen enkele manier aan de principes van een deugdelijk onderzoek”, aldus Prijsvrij/D-Reizen.

Prijsvrij Vakanties en D-Reizen werden door de Consumentenbond expliciet genoemd in een bericht over ‘misleidende aanbiedingen.’ Het concern reageert maandagmiddag op het bericht en spreekt van een misleidend en tendentieus onderzoek.

“In het vandaag gepubliceerde onderzoek van de Consumentenbond misleidt de bond haar lezers door resultaten niet of niet volledig te duiden”, aldus het reisconcern. “De Consumentenbond stelt ten onrechte dat het om 'lokkertjes' zou gaan, en in dat kader in 100 procent van de gevallen de prijzen van Prijsvrij Vakanties en D-Reizen niet zouden kloppen. Dit terwijl uit ditzelfde onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat in de helft van de onderzochte reizen de prijzen bij Prijsvrij Vakanties en D-Reizen juist dalen! Daar betaalt de consument dus minder dan de prijs waarmee geadverteerd wordt."

'Geen deugdelijk onderzoek'
“Het onderzoek van de Consumentenbond voldoet op geen enkele manier aan de principes van een deugdelijk onderzoek”, gaat het statement verder. “Er is vooraf geen onderzoekproces gedefinieerd of gedeeld en de Consumentenbond weigert onderzoeksresultaten te delen. Prijsvrij Vakanties en D-reizen zijn volledig transparant omtrent prijzen en voorwaarden richting de consument. Het is spijtig te constateren dat de Consumentenbond geen transparantie betracht.”

Heb jij de Reisbizz App al? Download onze gratis app in de Google Play Store of Apple App Store en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.