1 maart 2024
Thumbnail voor Puur Bonaire: ‘Wij zien het eiland als een soort natuurpark’

Puur Bonaire: ‘Wij zien het eiland als een soort natuurpark’

SCHIPHOL - Met een dagelijkse directe vlucht vanaf Amsterdam door TUI Fly of KLM en de Nederlandse taal die er gesproken wordt, is Bonaire een vakantiebestemming met een fijn, vertrouwd en veilig gevoel. Tourism Corporation Bonaire CEO Miles Mercera en Ryan Hart van Globactive spreken in gesprek met Reisbizz Magazine vol lof over hun geliefde eiland.


Met ongeveer twintigduizend inwoners is Bonaire een klein, knus eiland. Volgens Mercera en Hart heeft het eiland net zoveel bezoekers in een jaar als andere eilanden in slechts een maand. Het kleinschalige maakt Bonaire een veilige vakantiebestemming. “Ook het persoonlijke maakt het eiland veilig”, vertelt Mercera. “Iedereen kent elkaar en iedereen let op elkaar.”

Op culinair gebied stellen de heren dat Bonaire veel te bieden heeft. Naast de wat kleinere lokale plekjes kent het eiland ook eetgelegenheden in het hogere segment, van topchefs die een restaurant hebben geopend. “Ik ben op veel plekken geweest in de Cariben, maar Bonaire steekt er culinair gezien met kop en schouders bovenuit”, vertelt Hart.

Natuur en duurzaamheid hebben op Bonaire een hoge prioriteit. “Bonaire staat bekend als de nummer 1 duikbestemming ter wereld. Jaar op jaar wordt het eiland hiervoor bekroond.” De toerist betaalt mee om de prachtige natuur op het eiland in stand te houden. “Wij zien Bonaire als een soort natuurpark en als je binnenkomt, moet je de natuur respecteren”, aldus Mercera en Hart.

Meer lezen?
Wil je meer weten over de mooie natuur op Bonaire  of over al het andere wat het kleinschalige eiland te bieden heeft? Lees dan het volledige interview met Miles Mercera en Ryan Hart in het nieuwe digitale Reisbizz Magazine.