14 april 2024
Thumbnail voor Qantas start eerste rechtstreekse lijndienst van Australië naar Italië

Qantas start eerste rechtstreekse lijndienst van Australië naar Italië

SYDNEY - Qantas opent een rechtstreekse lijndienst van Australië naar Italië. Vanaf 22 juni 2022 vliegt de Australische luchtvaartmaatschappij drie keer per week van Sydney naar Rome, met een tussenstop in Perth. Het wordt de eerste rechtstreekse lijndienst tussen Australië en het Europese vasteland.


Volgens Qantas wordt de reistijd naar Rome dankzij de rechtstreekse lijndienst met meer dan drie uur bekort. De non-stop vlucht van Perth naar Rome duurt 16 uur en 25 minuten. Reizigers hebben de mogelijkheid om de vlucht naar Italië te combineren met de bestaande rechtstreekse lijndienstvluchten van en naar Londen.

Volgens Qantas-topman Alan Joyce is er sprake van een sterke vraag naar vliegtickets sinds de grenzen zijn heropend. Deze grote inhaalvraag gaf Qantas het vertrouwen om nieuwe bestemmingen op te zoeken. Qantas zinspeelde eerder al op het openen van meer rechtstreekse lijndiensten naar Europa.

De ticketverkoop van de Rome-route is dinsdag gestart; retourtickets zijn te boeken vanaf o,gerekend 1129 euro. De seizoensgebonden route wordt tot 6 oktober 2022 onderhouden met een Boeing 787-9 Dreamliner.

Italië is de grootste markt voor Qantas op het Europese vasteland, met name door de grote hoeveelheid reizigers die familie en vrienden bezoeken (VFR).