24 juli 2024
Thumbnail voor Qatar Airways belooft meer privacy in nieuwe Business Class Suite

Qatar Airways belooft meer privacy in nieuwe Business Class Suite

DOHA - Qatar Airways heeft een nieuw Business Class-product geïntroduceerd op de Boeing 787-9 Dreamliner. Reizigers in de zakenklasse krijgen daardoor extra privacy en comfort, zo belooft de Qatarese luchtvaartmaatschappij.


De vloot 787-9 Dreamliners, waarvan Qatar Airways er in totaal dertig heeft besteld, zijn voorzien van zogeheten Business Class Suites. Alle dertig stoelen in de luxe klasse bieden, door de 1-2-1-opstelling, direct toegang tot het gangpad.

Bovendien zorgen schuifdeuren ervoor dat reizigers extra privacy hebben. Tussen de twee stoelen die naast elkaar staan zit een scherm, dat met een druk op de knop omhoog kan worden gedaan. De stoelen kunnen worden omgetoverd tot een twee meter lang bed, voor een goede nachtrust.

Qatar Airways zet de nieuwe Boeing 787-9 Dreamliner met Business Class Suites vrijdag voor het eerst in, tussen Doha en Milaan. Het type wordt daarna ook gebruikt voor vluchten naar Athene, Barcelona, Dammam, Karachi, Kuala Lumpur en Madrid.

Naar Schiphol wordt op dit moment de Boeing 777-300ER ingezet. Die biedt in de zakenklasse de niet minder luxueuze QSuites. Laatstgenoemde product kon niet in de Boeing 787 geïnstalleerd worden, omdat daarvoor de romp te smal is.