5 maart 2024
Thumbnail voor Qatar Airways breidt netwerk uit naar 140 bestemmingen

Qatar Airways breidt netwerk uit naar 140 bestemmingen

QATAR - Afgelopen week kondigde Qatar Airways het zomerschema aan. Hiermee plant de luchtvaartmaatschappij de uitbreiding van het netwerk naar meer dan 140 bestemmingen. Tijdens de piek van het zomerseizoen in 2021 zal Qatar Airways wekelijks meer dan 1.200 aanbieden.


“Tijdens de pandemie zijn we nooit gestopt met vliegen en wij zijn toegwijd om de meest toonaangevende airline ter wereld te zijn op het gebied van veiligheid, innovatie en klantenervaring”, laat de luchtvaartmaatschappij weten. Qatar Airways ontving als eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld de 5-sterren ‘Covid-19 Airline Safety Rating’ van Skytrax.

Qatar Airways plant met de aankondiging van het zomerschema een netwerkuitbreiding naar onder andere 23 bestemmingen in Afrika, 14 in Amerika, 43 in Azië-Pacific, 43 in Europa en 19 in het Midden-Oosten. Veel steden zullen bediend worden met dagelijkse vluchten.

Qatar Airways CEO Akbar Al Baker is trots om het voortouw te nemen in het herstel van de internationale luchtvaart. “We blijven ook het grootste internationale netwerk aanbieden, en lanceerden onder meer zeven nieuwe bestemmingen, om onze passagiers en cargo klanten de connectiviteit te bieden die ze nodig hebben.”