16 juni 2024
Thumbnail voor Qatar Airways voert de eerste volledig Covid-19 gevaccineerde vlucht ter wereld uit

Qatar Airways voert de eerste volledig Covid-19 gevaccineerde vlucht ter wereld uit

DOHA - Qatar Airways heeft vandaag de eerste volledig Covid-19 gevaccineerde vlucht ter wereld uitgevoerd. QR6421 vertrok vanuit Hamad International Airport met uitsluitend gevaccineerde bemanning en passagiers aan boord, waarbij passagiers ook bij het inchecken bediend werden door volledig gevaccineerd personeel.


"De speciale vlucht van vandaag toont aan dat de volgende fase in het herstel van internationale reizen niet meer ver weg is”, vertelt CEO van Qatar Aiways Akbar Al Baker. “We zijn er trots op dat we de luchtvaartindustrie blijven leiden door de eerste vlucht met een volledig gevaccineerde bemanning en passagiers uit te voeren en een bron van hoop te zijn voor de toekomst van de internationale luchtvaart.”

“Gezien de luchtvaart een belangrijke economische motor is, zowel wereldwijd als hier in de staat van Qatar, zijn we dankbaar voor de steun die we kregen van onze regering en de lokale gezondheidsautoriteiten om ons personeel te vaccineren, waarbij meer dan 1.000 vaccinaties per dag werden toegediend”, aldus Al Baker.