19 juni 2024
Thumbnail voor Reisadvies Thailand aangepast: eerst aanmelden

Reisadvies Thailand aangepast: eerst aanmelden

BANGKOK - Vanaf 1 november 2021 geldt er een nieuw registratiesysteem voor Thailand: de Thailand Pass QR-code. Reizigers moeten zich tenminste zeven dagen voor vertrek elektronisch registreren om een QR-code te krijgen. Deze QR-code is nodig om Thailand in te reizen.


De kleurcode voor Thailand is oranje en een klein deel rood. Voor strikt noodzakelijke reizen naar moet eerst contact worden opgenomen met de ambassade van Thailand in Den Haag om te horen wat de actuele toelatingseisen zijn. Zonder toelatingsdocument wordt reizigers de toegang tot Thailand geweigerd.

Geen quarantaineverplichting
Ook geldt vanaf 1 november 2021 voor volledig gevaccineerde reizigers uit Nederland geen quarantaineverplichting meer. Na aankomst in Thailand zal een COVID-PCR-test worden afgenomen. Reizigers moeten het resultaat van deze COVID-PCR-test (het wachten daarop duurt een dag) afwachten in een vooraf door de reiziger zelf geboekt en hiervoor aangewezen hotel. Na ontvangst van een negatief testresultaat kan men zich vrij bewegen binnen Thailand.

Voor vertrek terug naar Nederland dient men zich te laten testen. Bij terugkeer in Nederland is er geen thuis)quarantaine van toepassing indien men volledig is gevaccineerd.