24 juni 2024
Thumbnail voor Reisagenten aan het woord: Things to do op de Canarische Eilanden

Reisagenten aan het woord: Things to do op de Canarische Eilanden

SCHIPHOL - Als reisagent zijnde bezoek je veel vakantiebestemmingen en ga je op zoek naar de gezelligste restaurantjes, mooiste baaitjes, leukste activiteiten en verborgen pareltjes. Daarom vroeg Reisbizz Magazine onze lezers om hulp. In ‘Persoonlijk tips van de reisagent’ laten wij de reisagent zelf aan het woord. In deze editie: De Canarische Eilanden.


Jacqueline Gruters van Travel Counsellors geeft haar tips voor een vakantie op Gran Canaria. Als zij zelf naar het eiland reist, duikt ze altijd met een huurauto het binnenland in. “Je hebt daar geweldige vergezichten.” Jacqueline rijdt dan door naar de hoofdstad La Palmas om daar ergens tappas te gaan eten op een fijn terras. Vervolgens rijdt ze langs de kust weer terug. “Dan heb je echt een leuke dagtrip.”

Qua verblijf boekt Jacqueline graag het Seasdie Palm Beach, een vijfsterrenhotel gelegen in een natuurreservaat in Maspalomas. “Super service. Ik verblijf sowieso graag in Melonaras en Maspalomas. Je kunt zo van de ene plaats naar de andere wandelen.”

Onder de indruk
Minet van Wees van TravelXL at Home Leersum is nog altijd onder de indruk van park Timanfaya op Lanzarote. Dit landschap, dat lijkt op een vulkanisch maanlandschap, is ontstaan na jarenlange vulkaanuitbarstingen die in 1730 begonnen. Doordat het weinig regent op het eiland, is de gestolde lava voor een groot deel onaangetast gebleven.

Op Gran Canaria bezocht Minet The Barranco de Barafonso, een ravijn dat werd gevormd door water. “Het bevindt zich aan de rand van Agüimes, één van de meest pittoreske stadjes van Gran Canaria.”

Wil je meer tips over de Canarische Eilanden? Lees dan ook de tips van Jacqueline Postma en Sylvia Raijmakers van Face2Face Travel en Hans de Zwart van Travel 2C (United Travel) in het nieuwe Reisbizz Magazine.