19 juli 2024
Thumbnail voor Reisbizz On Tour: met een Deutschlandticket goedkoop per trein door Duitsland

Reisbizz On Tour: met een Deutschlandticket goedkoop per trein door Duitsland

VENLO - Na het succesvolle, maar tijdelijke 9 euro-ticket vorig jaar, biedt Duitsland sinds dit voorjaar het Deutschlandticket aan. Daarmee kun je voor 49 euro een maand lang onbeperkt en in het hele land met alle regionale treinen, metro’s, bussen en trams reizen. Reisbizz Magazine maakte er deze maand gebruik van. Maar hoe werkt het? En wat zijn leuke plekken om te bezoeken? In de nieuwste uitgave nemen we je mee door Duitsland.


De aanschaf van een Deutschlandticket is vrij eenvoudig. Er zijn verschillende manieren om het te kopen, maar wij kochten het via het Verkehrsverbund Bremen Niedersachsen (VBN) door hun Fahrplaner-app te downloaden. Gegevens invullen, betalen per creditcard en dan heb je dit digitale ticket binnen enkele minuten binnen als QR-code in de app. Als je met meerdere reizigers bent, dan is het belangrijk dat iedereen de app downloadt en voor zichzelf een ticket koopt.

Niet alleen maar boemeltjes
Vervolgens kun je met alle treinen reizen, behalve de echte langeafstandstreinen: de IC en de ICE. Dat betekent niet dat je alleen maar in boemeltjes mee mag die bij elke boom stoppen. Het ticket is bijvoorbeeld ook geldig in de Regional Express-treinen (RE’s), vergelijkbaar met Nederlandse Intercity’s, die lang niet overal stoppen en snelheden van 160 kilometer per uur halen.

Wij reisden in vier dagen van Venlo via Cochem, Frankfurt, Würzburg en Füssen naar München. Voor de vijfde en laatste dag, vanuit München terug naar Nederland, kochten we voor 29 euro een ICE-ticket naar Düsseldorf om tijd te besparen. Daar stapten we weer over op de regionale trein naar Venlo. Opgeteld hebben we dus voor 78 euro vijf dagen door een groot deel van Duitsland gereisd.

Met deze route zaten we - op de laatste dag na - nooit meer dan een uur of vijf in de trein, en was er genoeg tijd om de steden en dorpen waar we overnachtten te verkennen.

Wil je meer weten over het treinreizen in Duitsland of welke leuke Duitse plekjes we bezocht hebben? Lees dan het hele reisverslag in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.