23 juli 2024
Thumbnail voor Reisbubbel tussen Hongkong en Singapore vanaf eind mei van start

Reisbubbel tussen Hongkong en Singapore vanaf eind mei van start

HONGKONG - De lang verwachte 'air travel bubble' tussen Hongkong en Singapore gaat over een maand alsnog van start. Dat hebben de regeringen van beide steden bekendgemaakt. De vliegbubbel zou in november al van start gaan, maar vanwege nieuwe coronabesmettingen moest dat keer op keer worden uitgesteld.


Hongkong en Singapore melden dat de reisbubbel op 26 mei begint. De twee regeringen willen met dit plan het toerisme tussen de twee steden stimuleren.

Reizigers die binnen de bubbel reizen hoeven na aankomst niet in quarantaine, maar moeten aan strenge eisen voldoen. Ze moeten zowel voor vertrek als na aankomst negatief testen op COVID-19. Ook mogen ze in de twee weken voorafgaand aan de vlucht geen andere locaties hebben bezocht. Verder moeten reizigers uit Hongkong twee doses van een coronavaccin hebben ontvangen, uiterlijk veertien dagen voor vertrek van de vlucht. Op deze manier wil de regering van Hongkong zijn inwoners aanmoedigen om zich zo snel mogelijk te vaccineren.

Zodra de air travel bubble van start gaat is dagelijks één vlucht in elke richting toegestaan. In de eerste twee weken zal een limiet gelden van tweehonderd passagiers per vlucht.

Gavaccineerde bemanning
Cathay Pacific, met Hongkong als thuisbasis, laat weten dat de bemanning op de vluchten binnen de bubbel volledig gevaccineerd zullen zijn. In eerste instantie vliegt de maatschappij om de dag van Hongkong naar Singapore, vanaf 10 juni dagelijks. Singapore Airlines hanteert een vergelijkbare dienstregeling.

De luchtvaartsector kijkt reikhalzend uit naar de lancering van air travel bubbles. Toch biedt het nog weinig zekerheid: de vorige week gestarte vliegbubbel tussen Australië en Nieuw-Zeeland werd na de onthulling van een nieuwe coronabesmetting onmiddellijk opgeschort.