14 juli 2024
Thumbnail voor Reisburo Cerimovic viert tienjarig jubileum na overname: ‘Als het weer kan organiseer ik een feestje’

Reisburo Cerimovic viert tienjarig jubileum na overname: ‘Als het weer kan organiseer ik een feestje’

BILTHOVEN - Reisburo Cerimovic in Bilthoven viert deze week een mijlpaal. Precies tien jaar geleden nam Mejasa Cerimovic het reisbureau over. Reisbizz.nl sprak met Mejasa over dit mooie jubileum. “Ik ben vooral heel trots dat dit reisbureau na 21 jaar nog steeds bestaat.”


Het zijn turbulente jaren geweest, volgens Mejasa, waarin de coronacrisis een zware periode is geweest. Desondanks zijn er ook heel veel mooie dingen gebeurd in die tien jaar en heeft ze geen spijt gehad van de overname. “In november 2011 heb ik het reisbureau overgenomen nadat ik er zelf vijf jaar had gewerkt als filiaalmanager. Ik kende het reisbureau als geen ander. Toen de voormalig eigenaresse vroeg of ik het reisbureau over wilde nemen, wist ik meteen dat ik het wilde als het financieel kon. Inmiddels zijn we tien jaar verder.”

Het reisbureau in Bilthoven heeft tijdens het bestaan verschillende prijzen gewonnen. “Sinds mijn overname hebben we twee keer meegedaan aan verkiezingen en zijn we in 2015 uitgeroepen tot beste van de provincie Utrecht en derde beste van Nederland. In 2016 zijn we verhuisd naar het huidige pand aan de Julianalaan in Bilthoven en in 2017 zijn we wederom verkozen tot beste reisbureau van de provincie Utrecht. Het is fijn om die bevestiging te krijgen dat je het goed doet”, vertelt Mejasa trots. Ook voor de overname viel het reisbureau drie jaar achter elkaar in de prijzen voor beste reisbureau in de provincie Utrecht. Mejasa is zelf in 2013 uitgeroepen tot beste reisadviseur van de provincie Utrecht.

Twintigjarig bestaan
Vorig jaar februari vierde het reisbureau al het twintigjarig bestaan. Het reisbureau begon in 2000 als Star Travel en werd een paar jaar later VakantieXperts. “Na het faillissement van de D-rt Groep zijn we in mei aangesloten bij DTA en zijn we verder gegaan onder een eigen naam; Reisburo Cerimovic. Het is een goede keuze geweest om die stap te zetten, ik geloof in eigen kracht”, gaat Mejasa verder. Mejasa is blij dat ze haar personeel heeft kunnen behouden ondanks de coronacrisis. “Mijn twee toppers. Ik vind dat de waarde van je reisbureau je personeel is, dus het was voor mij ook heel belangrijk om mijn personeel te behouden. Ik hoop dat we binnenkort weer volop kunnen boeken.”

Angstig
Mejasa is wel nog wat angstig wat betreft de coronasituatie. “De herfstvakantie was voor ons niet heel erg druk maar sinds begin oktober merken we wel dat het weer aantrekt. Maar we hopen vooral dat wat er nu geboekt wordt ook daadwerkelijk vertrekt, dat is op het moment de grootste angst. Dat we straks weer niet welkom zijn in bepaalde landen en er weer omgeboekt moet worden. Met het oog op de stijging van de besmettingen ben ik daar wel bang voor ja.” Toch heeft Mejasa haar boekjaar vorige maand goed afgesloten en kijkt ze hoopvol naar de toekomst. “Je weet nooit wat de toekomst brengt, maar we kunnen stellen dat we de crisis wel overleven.”

Feestje
Er wordt volop genoten van het jubileum. “Gisteren was mijn werkplek helemaal versierd en stond er een grote bos bloemen en mooie kaart op mij te wachten. Dan komen de tranen wel even naar boven. Dat geeft dan zoveel positieve energie.” Het twintigjarig jubileum van het reisbureau werd vorig jaar nog uitgebreid gevierd. “Achter het reisbureau hebben we een grote zaal waar we toen 200 klanten en zakelijke relaties ontvingen. Twee weken later ging het land in lockdown, dus we hebben het nog net op het nippertje kunnen vieren. Zodra er weer gelegenheid voor is, organiseer ik ook een feestje om het jubileum van de overname te vieren.”

Op de foto (v.l.n.r.) Lucienne van der Stuyft (Senior Reisspecialiste), Fiona van Rhenen (Filiaalmanager) en Mejasa Cerimovic (Directeur/Eigenaar).