20 juli 2024
Thumbnail voor Reiswerk introduceert Travel College Students voor studenten in reisbranche

Reiswerk introduceert Travel College Students voor studenten in reisbranche

LEUSDEN - Arbeidsmarktfonds voor de reisbranche, Stichting Reiswerk, lanceert deze maand Travel College Students. Het leerplatform is volgens Reiswerk gericht om het gat tussen onderwijs, student en de reissector te verkleinen zodat studenten met de juiste skills de arbeidsmarkt kunnen betreden.


De eerste weken draait de stichting een pilot met studenten van de travel, leisure & hospitality opleidingen van MBO Amersfoort en Zadkine. Vanaf mei kunnen hbo toerisme studenten deelnemen aan een pilot waarna in juni het platform officieel beschikbaar zal worden voor alle onderwijsinstellingen.

Travel College Students is onderdeel van Travel College, het online platform voor de reisbranche. Binnen Travel College maken medewerkers uit de reisbranche gratis gebruik van e-learnings, webinars, essentials en podcasts om zichzelf te blijven ontwikkelen. Sinds de coronacrisis is het aantal gebruikers van het platform gegroeid van 2.800 naar ruim 7.300. “Door het succes van het platform kon een stap naar het onderwijs niet uit blijven”, laat de stichting weten.

Nieuwe manier van werken
Volgens Reiswerk kent de reissector sinds de coronacrisis een versnelde transformatie naar een nieuwe manier van werken. “Door de samenwerking van onderwijs en bedrijfsleven binnen Travel College Students spelen we op een innovatieve manier in op de snelle veranderingen die de reisbranche nu doormaakt”, vertelt Laura Mooi, Programmamanager Learning & Development bij Reiswerk.

Ook mbo opleider Zadkine is blij met de Travel College Students. “Binnen onze toeristische opleidingen zijn docenten enorm snel overgegaan op online lesgeven”, vertelt Fleur Miermans, opleidingsmanager bij Zadkine Travel & Leisure College. “Waar mijn docenten vaak nog wel op zoek naar waren, was kwalitatief materiaal dat niet alleen aansluit bij de ontwikkelingen die nu spelen in de branche, maar dat ook online goed toepasbaar is en aansluit bij onze studenten. Met het Travel College pakken we al deze aspecten; een fantastische ontwikkeling wat mij betreft.”