14 april 2024
Thumbnail voor RIU zet verbondenheid met Mexico voort en opent derde hotel in Costa Mujeres

RIU zet verbondenheid met Mexico voort en opent derde hotel in Costa Mujeres

CANCUN - RIU Hotels & Resorts heeft een derde hotel geopend in het Mexicaanse Costa Mujeres: het Riu Latino.  De keten viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan in Mexico. Met deze nieuwe aanwinst is RIU nu gevestigd met 21 hotels in de zes populairste strandbestemmingen van het land, evenals in Guadalajara, Jalisco.


Het 5-sterren Riu Latino, met 24 uur per dag All Inclusive service, biedt volgens de keten alle comfort en faciliteiten van de Riu Classic hotels, maar met de toegevoegde waarde van de exclu­sieve service van de ‘Adults Only’ resorts. Dit was tot nu toe in Mexico voorbehouden aan de Riu Palace hotels. Onder de 594 kamers kunnen de gasten kiezen uit standaard tweepersoonskamers tot kamers met uitzicht op de Caribische zee en luxe swim-out kamers met een privé zwembad.

Riu Latino heeft in totaal zes restaurants: het hoofdrestaurant Moctezuma, het Italiaanse Milan, het Aziatische Geisha, een steakhouse restaurant, fijnproeversrestaurant Kilinarium en Pepe’s Food, een grillbuffet. Daarnaast zijn er vijf bars. In het openluchtgedeelte hebben gasten in totaal vijf zwembaden tot hun beschikking, evenals het waterpark Splash Water World en wellnesscentrum Renova Spa.

Gasten kunnen catamaranzeilen, kajakken of duiken met een basiscursus in het zwembad en van 23.00 tot 02.00 uur is de discotheek Pacha geopend. Ook kunnen gasten genieten van de verschillende feesten in het hotel. Vanaf december kunnen gasten van Riu Latino naar de beroemde Riu Party die in het Riu Dunamar - drie kilometer verderop - plaatsvindt. De Riu Get Together Part wordt dan elke vrijdag gehouden in het theater van het hotel, met afwisselende thema’s.

Het Riu Latino is niet de laatste nieuwe ontwikkeling van de keten in Mexico dit jaar. In november wordt de opening van het nieuwe Riu Palace Kukulkan verwacht.