23 juli 2024
Thumbnail voor Ruimte voor reisagenten voor omscholingstraject van de Buitenboordmotor

Ruimte voor reisagenten voor omscholingstraject van de Buitenboordmotor

HOUTEN – Er zijn door Stichting de Buitenboordmotor, in samenwerking met Stichting Reiswerk, opnieuw een aantal plekken beschikbaar gesteld voor het omscholingstraject ‘De Proeftuin’. De Buitenboordmotor wil graag een aantal plekken vergeven aan medewerkers in de reisbranche die hun baan verliezen of hebben verloren als gevolg van de coronacrisis.


Door de coronacrisis en de stilstand in verschillende sectoren dreigen velen hun baan te verliezen. “Ook in onze mooie sector”, meldt Reiswerk. “Terwijl er in de ICT, zorg, onderwijs en techniek 1,4 miljoen mensen nodig zijn. Maar omscholen is makkelijker gezegd dan gedaan en daarnaast ook ingewikkeld.” Met het traject krijgen deelnemers hulp bij het omscholen naar een andere branche.

In de Proeftuin krijg je de kans om te ontdekken waar je talenten liggen. Daarnaast krijgen deelnemers een beeld van hoe deze talenten ingezet kunnen worden in andere branches, zoals de zorg, het onderwijs, de ICT en de installatietechniek. “Je wordt begeleid om een overstap te maken waar bijvoorbeeld ook hulp wordt aangeboden om de overstap financieel in kaart te brengen”, laten de stichtingen weten.

Afgelopen november zijn drie oud-reisbranchemedewerkers vanuit Reiswerk gekoppeld aan het programma van de Buitenboordmotor. Zij hebben 2,5 maand lang deelgenomen aan de Proeftuin. Eén van deze drie mensen volgt nu een omscholingstraject naar docent. Op 17 mei 2021 start de volgende Proeftuin.

Voor meer informatie over 'De Proeftuin' kan er contact opgenomen worden met Laura Mooi, programmamanager leren & ontwikkelen bij Reiswerk via [email protected].