19 juli 2024
Thumbnail voor Run op last minutes vanwege slecht weer: ‘Boek snel als je nog keuze wil hebben’

Run op last minutes vanwege slecht weer: ‘Boek snel als je nog keuze wil hebben’

Meer Nederlanders zoeken lastminute elders de zon op door het matige zomerweer in ons land. Reisorganisaties TUI, Sunweb en Corendon zagen de last minute boekingen de afgelopen week flink stijgen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vooral Turkije, Spanje en Griekenland zijn populair, signaleren de organisaties. 

Volgens TUI namen de boekingen afgelopen week toe met 87 procent voor boekingen met vertrek op korte termijn. “Favoriet zijn de bestemmingen Turkije, Spanje en Griekenland, maar ook Egypte en Curaçao zijn in trek”, volgens TUI. Bij Corendon verdubbelde het aantal lastminute reizen bijna.

Vooral stellen, gezinnen met jonge kinderen en vriendengroepen die naar de zon vertrekken in juni. Ook boekingen voor de komende zomermaanden namen de afgelopen weken toe met 20 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Deze 20 procent betreft alle wereldwijde bestemmingen en vervoerssoorten. 

De start van het EK voetbal op 14 juni blijkt voor velen ook geen reden om hier in de regen te blijven, daarbij zorgen veel hotels voor grote schermen waarop de wedstrijden gevolgd kunnen worden.

Het slechte weer beïnvloedt niet alleen Nederlandse reizigers, ook in buurlanden zien de reisbureaus een verhoogde vraag. In Duitsland, België, Groot-Brittannië en de Scandinavische landen zoeken meer mensen lastminute de zon op, stelt TUI.

TUI waarschuwt dat een aantal bestemmingen aardig volgeboekt raakt en dat de bezettingsgraad in de hotels snel stijgt. De woordvoerster van Corendon benadrukt bovendien dat eerder boeken loont. "Als je keuzemogelijkheden wil hebben, boek dan snel."