23 mei 2024
Thumbnail voor Ryanair biedt vanaf komende zomer meer vluchten naar Kroatië aan

Ryanair biedt vanaf komende zomer meer vluchten naar Kroatië aan

ZAGREB - Kroatië treft voorbereidingen voor het toeristische seizoen en vergemakkelijkt de toegang tot het land voor toeristen met de komst van nieuwe vluchten. Vanaf aankomende zomer vliegt Ryanair van Brussel Charleroi naar de Kroatische hoofdstad Zagreb en vanaf Eindhoven en Maastricht naar de toeristische bestemming Zadar.


Vanaf begin juni 2021 vliegt lowcost carrier Ryanair twee keer per week vanaf Brussel Charleroi naar Zagreb. Vanaf september komt daar nog een derde vlucht bij. Ryanair vloog al vanaf Brussel naar de bestemmingen Zadar en Pula in Kroatië. Van begin juli 2021 tot en met oktober 2022 vliegt Ryanair twee keer in de week van Maastricht en Eindhoven naar Zadar.

Nikolina Brnjac, minister van Toerisme en Sport, heeft laten weten vanaf halverwege april te starten met het vaccineren van 70.000 medewerkers van de toeristische sector. Voor het begin van het toeristische seizoen wil het ministerie deze vaccinaties hebben voltooid. Ook komen er voor gasten die verblijven op toeristische locaties aanvullende mogelijkheden om een PCR-test uit te kunnen voeren.

Testplicht
Sinds 1 april laat Kroatië gevaccineerde toeristen, toeristen die hersteld zijn van het virus en toeristen met een negatieve PCR-test toe in het land. Bezoekers aan het land moeten een negatieve PCR-test of een snelle antigeentest kunnen overleggen. Deze mogen niet ouder dan 48 uur zijn. Toeristen die in de afgelopen zes maanden besmet zijn geraakt met het virus of gevaccineerd zijn, zijn vrijgesteld van de eis om een negatieve PCR-test te tonen. Degene die het land binnenkomen met een antigeentest en langer blijven dan tien dagen, zijn verplicht om binnen tien dagen na aankomst opnieuw te testen.